ΠρομΑΧώνας θα λένε και θα κλαίνε… Πάλι χιλιόμετρα οι ουρές των τουριστών στο τελωνείο

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν και πάλι στο τελωνείο του Προμαχώνα, από όπου πέρασαν οι Βαλκάνιοι, για να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, περιμένοντας επί ώρες, προκειμένου να καταφέρουν να φθάσουν στους προορισμούς τους και να απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδας!

Οι τουρίστες που φτάνουν στην πατρίδα μας, έρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Σερβία, ενώ ορισμένοι έχουν εξοχικά σε περιοχές της Χαλκιδικής και εκεί μετακομίζουν για ένα ή δυο μήνες.

Οι κύριοι προορισμοί τους είναι, εκτός από τη Χαλκιδική, οι παραλίες της Πιερίας, η Καβάλα και η Θάσος, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που παίρνουν το πλοίο, για να ταξιδέψουν στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Όσοι διατηρούν καταστήματα στις εν λόγω περιοχές, είτε εμπορικά, είτε υγειονομικού ενδιαφέροντος, περιμένουν υπομονετικά την έλευση των Βαλκάνιων τουριστών, για να μπει κανένα ευρώ στο ταμείο τους, που έχει αδειάσει εξαιτίας της «ερημιάς» που επικρατεί όσον αφορά την επισκεψιμότητα, αλλά και τις αγορές από Έλληνες, που είναι ανύπαρκτες.

Αυτό το φαινόμενο, στα σύνορα, προκαλεί και… άγχος στους εμπόρους, οι οποίοι «φωνάζουν» από τα σωματεία τους: «Αφήστε τους τουρίστες να μπουν, γιατί θα σβήσουμε οικονομικά»!

 

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ