Κορονοϊός – ΗΠΑ: Αναζητείται η γυναίκα που έβηξε επίτηδες στο πρόσωπο ενός μωρού


Κορονοϊός: Η αστυνομία ερευνά το βίντεο μιας φερόμενης επίθεσης που συνέβη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου μια γυναίκα εμφανίζεται να βήχει στο πρόσωπο ενός μωρού, επειδή η μητέρα φέρεται να μην τηρούσε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το περιστατικό συνέβη στις 12 Ιουνίου, όταν μια λευκή γυναίκα περίπου 60 ετών στεκόταν στην ουρά για να αγοράσει frozen yogurt και πίσω της βρισκόταν η μητέρα με το μωρό στο καροτσάκι, ανέφερε το αστυνομικό τμήμα του Σαν Χοσέ.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, η ύποπτη ήταν αναστατωμένη για το γεγονός ότι η γυναίκα πίσω της δεν τηρούσε την κατάλληλη απόσταση και για τον λόγο αυτό έβγαλε την προστατευτική μάσκα, πλησίασε το πρόσωπο του μωρού και έβηξε δύο με τρεις φορές», δήλωσε ο αστυνομικός Ενρίκε Γκαρσία.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχει συστήσει στους πολίτες να τηρούν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 1,8 μέτρων. Το CDC καλεί τους πολίτες να καλύπτουν το στόμα και τις μύτες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς τα αεροσταγονίδια που παράγονται όταν ένα άτομο βήχει, φτερνίζεται ή μιλάει μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο Covid-19.

Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Χοσέ επιβεβαίωσε στο CNNi ότι η ανώνυμη ύποπτη δεν συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί. «Δεν μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υπόπτων έως ότου υπάρξει ένταλμα για τη σύλληψή τους, κράτηση ή απαγγελία κατηγοριών» είπε ο Γκαρσία.

«Δεν κοινοποιούμε επιπλέον πληροφορίες αυτήν τη στιγμή. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και παρακολουθούμε τις μαρτυρίες».

Το CNNi επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη μητέρα του μωρού καθώς και με το κατάστημα όπου συνέβη το περιστατικό.

Αφού τo βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος -που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Σαν Χοσέ- έγινε viral, η σχολική δημοτική αρχή δήλωσε ότι η ύποπτη μπορεί να είναι μία από τους υπαλλήλους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ