Γεωργιάδης: Και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα δίνουν μικρά δάνεια

Δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, όπως τα επιμελητήρια και οι ασφαλιστικές εταιρείες 

Και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να δίνουν μικρά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, όπως επίσης τα επιμελητήρια και οι ασφαλιστικές εταιρείες, διεκδικώντας άδεια λειτουργίας ως ίδρυμα χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις μικροπιστώσεις.

«Και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να δίνουν δάνεια. Το επιτόκιο θα είναι σίγουρα λίγο μεγαλύτερο του τραπεζικού, καθώς θα είναι χωρίς εξασφαλίσεις, αλλά σαφώς μικρότερο του επιτοκίου της τοκογλυφίας» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΣΚΑΪ, ο οποίος επιβεβαίωσε επίσης ότι το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και ασφαλιστικές εταιρείες και επιμελητήρια υπό προϋποθέσεις.

O κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι σε συνδυασμό με την επιστρεπτέα προκαταβολή αυξάνονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, ακόμη και με μικροποσά 2.000 – 3.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Όπως πάντως δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος του πρότζεκτ microSTARS για τις μικροχρηματοδοτήσεις, Νεοκλής Στάμκος, θα χρειαστεί να περάσουν τρεις – τέσσερις μήνες για να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα πιστώσεων έως 25.000 ευρώ οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνεται το μέτρο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here