Πληρώνει την Ελλάδα (3.000.000€) και «καθαρίζει» η Δανία με το θέμα των ασυνόδευτων


Στην Ελλάδα θα παραμείνουν τελικά και τα… ασυνόδευτα ανήλικα, για τα οποία τόσος λόγος έχει γίνει από πλευράς κυβέρνησης, καθώς υπερηφανεύεται για τα χρήματα που παίρνει από το εξωτερικό για να χτίσει δομές φιλοξενίας τους.

Τη συμφωνία, με βάση την οποία η Δανία θα προσφέρει περίπου 3.000.000 ευρώ για τη στήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων, υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Δανίας Rasmus Prehn.

Το προσφερόμενο ποσό θα διατεθεί για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, με την καθεμία να έχει δυναμικότητα 20-40 παιδιών. Σύμφωνα με το σχέδιο, που θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, θα δημιουργηθούν δομές για έως και 4.000 ασυνόδευτα παιδιά. Μια χαρά εξέλιξη… αν είσαι Δανός. Γιατί διασφαλίζεις με αυτό το σχετικά χαμηλό κόστος ότι αντί να αναλάβεις τις υποχρεώσεις που θα έπρεπε ως προς την αναδιανομή των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτοί θα μείνουν στην Ελλάδα.

Αλήθεια, αυτή είναι η εντολή που έχει το αρμόδιο υπουργείο για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού; Να παίρνει χρήματα για να… ενσωματώνει όσους μετανάστες αποφασίζουν να έρθουν στην Ευρώπη; Γιατί άλλα μας έλεγαν τόσον καιρό οι κυβερνητικοί παράγοντες!

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ