Χαρδαλιάς από Ρόδο: Έχουμε περάσει το πρώτο στάδιο δυσκολίας (video)


Τα αεροδρόμια Καρπάθου, Ρόδου και Κω επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με κλιμάκιο τεχνικών, με αφορμή την επανεκκίνηση των διεθνών πτήσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε τεχνικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν και στα τρία αεροδρόμια. Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

«Την Τετάρτη θα ανοίξουν οι πτήσεις από το εξωτερικό. Ήδη κάναμε την πρώτη αυτοψία του χώρου σε σχέση με την χωροταξική διάταξη και την Τρίτη θα γίνει η άσκηση προσομοίωσης, θα ακολουθήσει τεχνική σύσκεψη, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων και με τους γιατρούς, οι οποίοι θα κάνουν τους στοχευμένους ελέγχους. Κάθε μέρα θα γίνονται στη Ρόδο 605 έλεγχοι, έτσι ώστε να έχουμε ικανό αριθμό στοιχείων».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι έλεγχοι θα είναι στοχευμένοι, διότι θα γίνονται μέσω μιας πλατφόρμας, στην οποία οι ταξιδιώτες θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι φορείς να γνωρίζουν την πορεία διαδρομής τους.

«Έχουμε περάσει το πρώτο στάδιο δυσκολίας, άλλα έχουμε μπροστά μας δυο μήνες στους οποίους θα τεσταριστούν τα αντανακλαστικά μας και τα πρωτόκολλα μας. Νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά και σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι προτεραιότητα το άνοιγμα της οικονομίαςη στήριξη του τουρισμού και το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Στο ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ