Διαψεύδει o Τραμπ ότι η Ρωσία πλήρωνε Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς


Διαψεύδει ότι η Ρωσία πλήρωνε Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών τον ενημέρωσε πως οι αναφορές των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες, ομάδες Ρώσων πλήρωναν τους Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, δεν ήταν αξιόπιστες.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μόλις μου ανέφεραν ότι δεν εντόπισαν πως οι πληροφορίες αυτές ήταν αξιόπιστες και για το λόγο αυτό δεν είχαν αναφερθεί σε εμένα ή στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ.

Την Παρασκευή η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι η Ρωσίαπροσέφερε διακριτικά χρήματα σε μαχητές προσκείμενους στους Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες ή στρατιώτες των κρατών μελών του NATO στο Αφγανιστάν.

Στο συμπέρασμα αυτό είχαν καταλήξει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήδη μήνες πριν, όταν ακόμη οι Αφγανοί ισλαμιστές αντάρτες βρίσκονταν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον προκειμένου να δοθεί τέλος στον πιο μακροχρόνιο πόλεμο στον οποίο έχουν εμπλακεί οι ΗΠΑ στην ιστορία τους, ανέφερε η εφημερίδα.

Η συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τους Ταλιμπάν, η οποία υπεγράφη την 29η Φεβρουαρίου, προβλέπει την προοδευτική πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων και παράλληλα την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στους αντάρτες και την κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Κατά τις πηγές που επικαλούνται οι Times, μονάδα της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού μοίραζε χρήματα σε ισλαμιστές μαχητές ή κακοποιούς που είχαν σχέσεις με τους Ταλιμπάν για τον σκοπό αυτό.

Η εφημερίδα έγραψε πως δεν είναι σε θέση να κρίνει πόσοι από τους 20 θανάτους Αμερικανών οι οποίοι έπεσαν στα πεδία των μαχών στο Αφγανιστάν το 2019 συνδέονταν με αυτή την «επιχείρηση».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ