«For Katerina»: Ο Αλέξανδρος Γεωργίου έτρεξε 573χλμ για τη σύζυγό του που νικήθηκε από καρκίνο

Μια συγκινητική και ταυτόχρονα συμβολική προσπάθεια για να τιμήσει την μνήμη της γυναίκας του, Κατερίνας Βελονίδου, που έφυγε από τη ζωή από καρκίνο στα 40 μόλις χρόνια της έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή ο σύζυγός της, δρομέας υπεραποστάσεων, Αλέξανδρος Γεωργίου.

  • Από την Γιώτα Φλώρου

Όπως λέει ο ίδιος στην newsbreak.gr πρόκειται για το δρομικό γεγονός, όπως θέλει να το αποκαλεί, «For Katerina» στο οποίο μέσα σε 8 μέρες (ο τερματισμός έγινε το Σάββατο) θα τρέχει όλη τη διαδρομή της φυσικής πορείας της συζύγου του από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης που γεννήθηκε ως την Κερατέα, που έμεναν μαζί με το γιο τους, πριν φύγει από τη ζωή.

Η συνολική απόσταση που διανύθηκε ήταν 573χλμ και είναι χωρισμένη σε 8 τομείς (Νεάπολη – Κορινός, Κορινός – Τέμπη, Τέμπη – Βελεστίνο, Βελεστίνο – Ράχες, Ράχες – Καμένα Βούρλα, Καμένα Βούρλα -Ακραίφνιο, ακραίφνιο – Μαλακάσα, Μαλακάσα – Κερατέα).

O Αλέξανδρος Γεωργίου

Μέσα από το «For Katerina» ο Αλέξανδρος θέλει να περάσει τρία πολύ σημαντικά μηνύματα. «Το πρώτο είναι πως δεν ξεχνάμε αυτούς που “έφυγαν”από τη ζωή, το δεύτερο πως αυτοί που παλεύουν με τη νόσο και οι δικοί τους άνθρωποι δεν είναι μόνοι στον αγώννα τους και το τρίτο πως είναι απαραίτητο και αναγκαίο η πρόληψη γιατί το “προλαμβάνειν” είναι καλύτερο του “θεραπεύειν”.»

Η Κατερίνα και η ασθένεια

Ο Αλέξανδρος περιγράφει την Κατερίνα, με την οποία εργάζονταν μαζί ως γυμναστές στο ίδιο εκπαιδευτήριο στο Κορωπί, ως έναν «ασυνήθιστα ξεχωριστό» άνθρωπο, πολυτάλαντο, πάντα χαρούμενο και χαμογελαστό, γεμάτο θετική ενέργεια, που ζούσε την ζωή στο έπακρο.

H Κατερίνα Βελονίδου

Μιλώντας για την περίοδο που η ασθένεια τους «χτύπησε» την πόρτα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην -κάτι παραπάνω- από γενναία στάση που κράτησε η σύζυγος του. «Ανακαλύψαμε από τι έπασχε η Κατερίνα τέλη Νοέμβρη του 2018 και μετά από περίπου τεσσεράμισι μήνες, στις 14 Απριλίου 2019 έχασε τη “μάχη” για τη ζωή. Αντιμετώπισε τη νόσο με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Ποτέ δεν είπε “γιατί σε εμένα”. Αντ’ αυτού πίστευε πως μέσα από όλη αυτή τη δοκιμασία κάτι καλό θα έβγαινε. Ήταν τόσο δυνατή που πολλές φορές εκείνη έδινε κουράγιο σε εμάς, αντί να συμβαίνει το αντίθετο». Αξίζει να αναφερθεί πως η Κατερίνα έπασχε από μία σπάνια μορφή καρκίνου, το σάρκωμα Ewing και όταν ανακαλύφθηκε ήταν ήδη στο τέταρτο στάδιο.

Ο ίδιος λέει πως η σύντομη περίοδος της ασθένειας της Κατερίνας ήταν «πολύ δύσκολη» για τον ίδιο και «εύχεται κανένας άνθρωπος να μην χρειαστεί να την περάσει». «Είναι πολύ δύσκολο να ακούς ότι ο άνθρωπός σου βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας από τις επιθετικότερες μορφές καρκίνου που υπάρχουν ενώ, είναι ακόμα χειρότερο το να γνωρίζεις ότι δε μπορείς να κάνεις κάτι εσύ για να γίνει καλά. Ένιωθα σα να βρισκόμουν σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα όπου από τη μία με έπνιγε και από την άλλη με χτυπούσε στα βράχια», αναφέρει χαρακτηριστικά. Όταν η Κατερίνα έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος δέχθηκε όλη την αγάπη και την υποστήριξη που χρειαζόταν από την οικογένεια και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον του ενώ ζήτησε βοήθεια από ψυχολόγο και παιδοψυχολόγο που όπως λέει τώρα «ήταν πολύ για την ψυχική μου ισορροπία αλλά και για τη σχέση μου με το παιδί και την ψυχοσύνθεσή του».

Εκτός από τον Αλέξανδρο η ομάδα του «For Katerina» αποτελείται από ακόμα 4 άτομα, τα οποία έχουν χάσει επίσης έναν δικό τους άνθρωπο από καρκίνο. Η ομάδα από την πρώτη στιγμή δεν θέλησε να δεχθεί χρηματική βοήθεια και όσοι ήθελαν να υποστηρίξουν το εγχείρημα βοήθησαν πρακτικά, καλύπτοντας βασικές ανάγκες, όπως, π.χ. για διαμονή και τροφοδοσία.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here