Υπο την εποπτεία της Εισαγγελίας Εφετών η έρευνα για τις συνομιλίες Μιωνή


Ώστε να ερευνηθούν προσηκόντως και προς όλες τις πλευρές τους.

Υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, όπως ορίζει ο νόμος, διενεργείται η έρευνα για τις υποθέσεις με τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που παρέδωσε πρόσφατα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όσο και με άλλες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που επίσης έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Βασίλης Πλιώτας με έγγραφό του προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ιωάννη Μωραϊτάκη ζητά να έχει ο ίδιος, κατ΄εφαρμογή της σχετικής διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εποπτεία των εισαγγελικών ερευνών για τις υποθέσεις, ώστε να ερευνηθούν προσηκόντως και προς όλες τις πλευρές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ορίζεται ότι: «Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη. Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ