Τσέρνομπιλ: Στη δημοσιότητα μυστικά έγγραφα – Αυτή είναι η αλήθεια για το ατύχημα


Το ατύχημα που πριν από 34 χρόνια σόκαρε την ανθρωπότητα, έχει μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα κρυμμένη.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν μετά από 34 χρόνια, μυστικά έγγραφα τα οποία αναφέρουν μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα για το ατύχημα του Τσέρνομπιλ στις 26 Απριλίου του 1986.

Τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν από την Ουκρανική Κυβέρνηση και έτσι για πρώτη φορά μπορεί κάποιος να διαβάσει τι ακριβώς συνέβη στον «αντιδραστήρα 4» στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ.

Αμέσως μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα, ακολούθησαν εκατοντάδες θάνατοι από την ραδιενέργεια που «έπνιξε» αρκετές πόλεις της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε ραγδαία αύξηση του καρκίνου και των τερατογεννήσεων.

Τα έγγραφα περιλαμβάνονται στο βιβλίο που δημοσίευσαν οι Ουκρανικές Μυστικές Υπηρεσίες, η SBU, και γίνεται αναφορά στις κατασκευαστικές αστοχίες, σε ατυχήματα που δεν έγιναν ποτέ γνωστά από την Σοβιετική Ένωση αλλά και μια σειρά διακοπών ρεύματος στον «αντιδραστήρα 4» από την προηγούμενη ημέρα, πριν την καταστροφή!

Αμέσως μετά την έκρηξη, δημιουργήθηκε μια νεκρή ζώνη, ώστε να μην μπορεί κανείς να πλησιάσει τα «ποτισμένα» με ραδιενέργεια χώματα.

Ακόμη και σήμερα, υπάρχει μια ακτίνα 30 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ ενώ η πόλη του Pripyat, δεν θα μπορέσει να γίνει κατοικήσιμη για τα επόμενα 100.000 χρόνια.

Στα ίδια έγγραφα, αναφέρεται πως είχαν συμβεί και άλλα ατυχήματα, πριν από εκείνο της 26ης Απριλίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στα όρια της «νεκρής ζώνης» του Τσέρνομπιλ και σε ανακοίνωσή της η SBU αναφέρει: «H συλλογή περιλαμβάνει 229 έγγραφα, τα οποία δημοσιεύονται όλα για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τα αρχεία μας, το ατύχημα του Τσέρνομπιλ είχε συμβεί νωρίτερα από τον Απρίλιο του 1986, ωστόσο αποκρύφτηκε».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Αρχείου της SBU, Andriy Kohut, ανέφερε: «Μέσα στα έγγραφα, υπάρχουν και αναφοράς για ατυχήματα πριν το 1986, ένα έγγραφο με τους τηλεφωνικούς διαλόγους της νύχτας της 26ης Απριλίου, ένα αντίγραφο της πρώτης αναφοράς μετά το ατύχημα και τα έγγραφα της έρευνας για τις αιτίες του ατυχήματος».

Αν φυσικά είναι πραγματικά τα έγγραφα, τότε μιλάμε για μια τεράστια ποσότητα ραδιενέργειας, η οποία για χρόνια δηλητηρίαζε τους κατοίκους της περιοχής…

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ