Αυτή η AC Cobra είναι ηλεκτρική και αθόρυβη!


Η AC Cars ανακοινώσει την κατασκευή μιας ηλεκτρικής Cobra για κάθε χρόνο που έχει περάσει από το 1962 μέχρι σήμερα.   

Του Γιάννη Σκουφή

Η AC Cars ιδρύθηκε το 1901 στη Βρετανία αλλά εκεί που διέπρεψε είναι στις ΗΠΑ με τη θρυλική πια Cobra που είχε κάτω από το μακρύ καπό της έναν V8 της Ford. Ίσως να γνωρίζετε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως Shelby Cobra και να το είδατε μαζί με το δημιουργό του Carroll Shelby στην εξαιρετική ταινία Ford vs Ferrari.

Γυρίζοντας πίσω στο χρόνο η Cobra είναι ένα διθέσιο ρόουντστερ που παρουσιάστηκε το 1962, με αυθεντικό στιλ εποχής και με ένα μακρύ καπό που το αγκάλιαζαν τα φουσκωμένα φτερά που ξεκινούσαν από τους στρόγγυλους προβολείς.

Τώρα που κινούμαστε σε ρυθμούς ηλεκτροκίνησης η AC Cars ανακοίνωσε πως για να τιμήσει τα 58 χρόνια της Cobra θα κατασκευάσει 58 ηλεκτροκίνητες. Οι οποίες θα ονομάζονται AC Cobra Series 1 Electric και θα έχουν μπαταρίες 54 kWh που θα εξασφαλίζουν, ανάλογα με το στυλ οδήγησης, αυτονομία από 150 έως 240 χιλιόμετρα, με την τελευταία τιμή να είναι και η επίσημη.

Ο ηλεκτροκινητήρας της ηλεκτρικής Cobra δαγκώνει για τα καλά μιας και αποδίδει 312 ίππους και 500 Nm και όπως λέει και η εταιρεία εξασφαλίζει οδηγική απόλαυση τουλάχιστον αντίστοιχη των εκδόσεων με συμβατικό κινητήρα. Όπως για παράδειγμα με τον EcoBoost των 2.300 κυβικών και των 360 ίππων της Ford.

Η ηλεκτρική AC Cobra δαγκώνει πάντως και από πλευράς τιμής, μιας και ξεκινά από τις 158.000 δολάρια, αν και ποτέ δεν ήταν φτηνή.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ