Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ραφήνα


Ανακοινώθηκε από τον δήμο της Ραφήνας το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για κάτοικο Ραφήνας, ο οποίος «εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα».

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του κρούσματος, ενώ ο δήμος καλεί τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.

«Συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Τηρούμε σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε έξοδο ή κοινωνική επαφή. Φοράμε μάσκα όπου αυτό προβλέπεται. Προστατεύουμε πρόσωπα ευαίσθητων υγειονομικά ομάδων στον περίγυρό μας. Κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις. Συστήνουμε στους συμπολίτες μας, πέραν της τήρησης των παραπάνω κανόνων, να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες μας για τις επόμενες μέρες , μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και την πληρέστερη δυνατή εικόνα», αναφέρει η ανακοίνωση καταλήγοντας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ