Καλογρίτσας κατά Παππά για «εικονικές συμβάσεις» εκατομμυρίων ευρώ


Σε νέες αποκαλύψεις για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και την περίοδο που ήταν υπουργός, προχώρησε ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δηλώνει ότι έκανε εικονικές συμβάσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα ώστε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. Η αλλοδαπή εταιρεία είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ, με έδρα το Μαρούσι. Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρήστου Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όμως, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του White House». Όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House» η απάντησή τους ήταν ότι: «Oταν λέμε “White House” εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά». Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν παρών στην δικαστική αίθουσα.

Οι τηλεοπτικές άδειες και ο «Τοξότης»

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας έγινε ευρέως γνωστός όταν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε, όμως, τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν απαιτούνταν να μπουν τα χρήματα, η πλευρά Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία, ένα αίτημα το οποίο ωστόσο απερρίφθη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την διαδικασία και την άδεια να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης, ως επιλαχών. Πέρυσι, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποκαλύψει ότι ο Νίκος Παππάς το 2016 του είχε ζητήσει -μεταφέροντας και την επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως του είχε πει – να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την προκαταβολή για την άδεια που είχε αποκτήσει στον γνωστό διαγωνισμό.

Όσο για την εταιρεία του «Τοξότης», είχε παρουσία 30 ετών στο χώρο των κατασκευών. Το 2016, η εταιρεία «Τοξότης» τέθηκε επικεφαλής σχήματος με συγχωνεύσεις πολλών εταιρειών, εξαγοράζοντας, μάλιστα, την εταιρεία «Μέδουσα», όπως μετονομάστηκε η εταιρεία «Τσίπρας ΑΤΕ», του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Πρωθυπουργού, μετά την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα. Πριν λίγους μήνες, υπήρχαν πληροφορίες ότι η εταιρεία «Τοξότης» θα δήλωνε πτώχευση λόγω προβλημάτων ρευστότητας, κάτι που είχε αρνηθεί ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Ομίλου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ