ΚΥΠΡΟΣ: [Αποκλειστικό] Διεθνές ενδιαφέρον συνθετών για τη συμμετοχή της στο Τελ Αβίβ


Η Κύπρος, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η συμμετοχή της στη Λισαβόνα, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο το δημοσιογραφικό όσο και των fans για το τι μέλει γενέσθαι με την επιλογή εκπροσώπου για τη Eurovision του Τελ Αβίβ τον προσεχή Μάϊο.

Η δεύτερη θέση που κατάφερε να κερδίσει η Ελένη Φουρέιρα με το «Fuego», που είναι η υψηλότερη στην ιστορία της Κύπρου στο διαγωνισμό, είναι εύλογο να έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα για την Κυπριακή ομάδα και τη δημόσια τηλεόραση του ΡΙΚ. Η μεγάλη αυτή επιτυχία ήρθε με σκληρή και επαγγελματική δουλειά που προέκυψε μέσα από την υποδειγματική συνεργασία της ομάδας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου ΡΙΚ με τον ταλαντούχο συνθέτη Alex Papaconstantinou και τους συνεργάτες του καθώς και την Ελένη Φουρέιρα και την ομάδα της Panik Records. Οι σχέσεις του ΡΙΚ με τον Alex P είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές και σίγουρα θα παραμείνουν έτσι και στο μέλλον.

Όπως σας είχαμε πληροφορήσει πρώτοι σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ, στόχος για την Κυπριακή ομάδα και φέτος είναι «Η εμφάνιση της Κύπρου στη Eurovision να κάνει υπερήφανους τους Κύπριους!» και γι’αυτό έχουν ήδη προχωρήσει σε όλες εκείνες τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιλογή της επόμενης συμμετοχής. Τα βήματα των υπεύθυνων του ΡΙΚ για τη Eurovision του Ισραήλ είναι σταθερά και προσεκτικά με συνεχείς συζητήσεις σχετικά με το «χτίσιμο» της προσεχούς Κυπριακής συμμετοχής.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του OGAE Greece, τα βήματα αυτά αφορούν πρώτα στην αναζήτηση του τραγουδιού, που θα υπηρετήσει τον παραπάνω στόχο και που επιπλέον θα εκμεταλλευτεί τη δυναμική που υπάρχει για το Νησί της Αφροδίτης στο διαγωνισμό μετά την επιτυχία στη Λισαβόνα. Ακριβώς αυτή η δυναμική είναι που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών συνθετών, τόσο του εξωτερικού όσο και της εγχώριας βιομηχανίας, να καταθέσουν τραγούδια, κάποια από τα οποία, όπως έχουμε λάβει γνώση, είναι εξαιρετικά, και έχουν δυσκολέψει αρκετά την επιλογή του καλύτερου.

Μάλιστα, έχουν κατατεθεί και αξιολογούνται από την Κυπριακή ομάδα, μεταξύ των άλλων, τέσσερα τραγούδια μεγάλων και καταξιωμένων συνθετών από την Ευρώπη, αλλά και από την Αμερική!

Μετά την επιλογή του τραγουδιού θα γίνει και το επόμενο βήμα που είναι η ανεύρεση του κατάλληλου ερμηνευτή. Ονόματα έχουν ακουστεί πολλά κυρίως από Κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, τίποτα ακόμα δεν είναι δεδομένο, καθώς αυτή τη στιγμή αυτό που απασχολεί το ΡΙΚ είναι η επιλογή του τραγουδιού.

Στο ΡΙΚ, όπως φαίνεται, δεν βιάζονται, καθώς θέλουν να είναι σίγουροι για την τελική επιλογή. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και μέχρι την οριστικοποίηση της συμμετοχής της Κύπρου θα ακουστούν και – κυρίως – θα γραφτούν πολλά!

Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για να μάθετε όλα όσα αφορούν στην επιλογή της συμμετοχής της Κύπρου στη Eurovision 2019!

Πηγή: ogaegreece.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ