Ποιος είναι ο θρυλικός μπάρμαν της Μυκόνου που “έφυγε” από τη ζωή


Θλίψη έχει σκεπάσει το νησί των ανέμων μετά την είδηση του θανάτου του Γιάννη Κλεισούρα, του θρυλικού barman, που έγραψε ιστορία στα μαγαζιά της Μυκόνου.

Εκεί, στο Remezzo, στις 9 Μούσες και στη Βεγγέρα, τα οποία έγραψαν την κοσμοπολίτικη ιστορία του μυκονιάτικου night clubbing, ο Γιάννης Κλεισούρας μεγάλωσε γενιές και γενιές κοσμικών σε νύχτες γεμάτες έρωτες και αληθινό glamour.

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία, στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, η οποία παρέπεμπε σε βουβό «πάρτι» με όλους τους αγαπημένους φίλους του. Ανάμεσά τους η Χρύσα Φιλιππή, η Βανέσα Ζουγανέλη, η πιστή συνεργάτης του Σοφία, ο φωτογράφος Λάκης Γιακουμής και ο Τάκης Θεοδωρόπουλος.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανάρτηση του γνωστού Αθηναίου Μισέλ Μουσού στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έγραψε: «Τον Γιάννη δεν τον αποχαιρετούμε, θα τον συναντάμε κάθε φορά που το μελτέμι θα φυσάει στο Αιγαίο, που ο ήλιος θα παίζει με τα μάρμαρα της Δήλου και όταν θα παίρνουμε τη στροφή στο μέρος που κάποτε ονομαζόταν Βεγγέρα. Και θα τον ευχαριστούμε για τις ωραίες στιγμές που μας χάρισε στη ζωή μας. Τώρα που διέσχισε τις πύλες του παραδείσου, το μόνο σίγουρο είναι ότι το πάρτι εκεί μόλις αρχίζει».

Μετά τις σπουδές του στην Ακαδημία Γραφικών Τεχνών στο Μόναχο, ο Γιάννης Κλεισούρας προσγειώθηκε στο νησί των ανέμων. Ο μοναδικός άνεμος ελευθερίας και κεφιού που φυσούσε στο νησί τη δεκαετία του ’70 έδεσε με την ενθουσιώδη προσωπικότητα, τη θετική ενέργεια, την τρέλα, τον ηλεκτρισμό και τη καλοσύνη του.

Τα πρωινά απολάμβανε τα μπάνια του στην παραλία της Ελιάς, με φοβερά καφτάνια και μαγιό τάνγκα, εξ ου και το παρατσούκλι του «Τανγκανίκας», μαζί με την Άννα Βέλτσου, τη Βίκυ Λέανδρος και τον Κώστα Χαριτάκι.

Τα βράδια, με αλκοόλ και μουσική, καθόταν με τους πελάτες και άκουγε τις ιστορίες τους. Με την τότε κολλητή φίλη του, την τεράστια τραγουδίστρια Λίτσα Διαμάντη, η οποία λάτρευε τη Μύκονο και διέθετε εκείνη την εποχή ένα από τα ωραιότερα σπίτια, δημιούργησε το club Marquise στο Ματογιάννι και στην Αθήνα το Paramount στο Κολωνάκι, δύο μαγαζιά που παρέπεμπαν στο Studio 54 της Νέας Υόρκης, στα οποία διαδραματίστηκαν φοβερά πάρτι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ