Νέες καταγγελίες Καλογρίτσα: Το Μαξίμου, ο Παππάς και ο μυστήριος White Porscha


Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την μηνυτήρια έγκληση που κατέθεσε Χρήστος Καλογρίτσας κατά του κατασκευαστικού κολοσσού CCC για την χρηματοδότηση τριών εκατ. ευρώ στην οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες του επιχειρηματία είχε εμπλοκή το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς.

Ωστόσο μετά τα απανωτά δημοσιεύματα, η μηνυτήρια έγκληση έρχεται να δώσει μία νέα πτυχή στην υπόθεση καθώς εκτός από το Μέγαρο Μαξίμου (White House) και τον Νίκο Παππά κατονομάζεται και μία προσωπικότητα με το όνομα «White Porscha».

Η αναφορά γίνεται σε e-mail που έγραψε στις 27 Αυγούστου 2016 ο Φουάντ Χούρι, το οποίο και συμπεριλαμβάνεται στην μηνυτήρια έγκληση το οποίο και γράφει χαρακτηριστικά:

«Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porsca είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα…».

Στα email που περιλαμβάνονται στη μήνυση ο Σαμέρ Χούρι φέρεται να πιέζει για την παροχή των χρημάτων γιατί τους «Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο.

Το επίμαχο κομμάτι: «Συμφωνώ. Κάντε την αλλαγή. Μετά στείλτε το στον Oυαλίντ να υπογράψει. Και να το στείλει πίσω σε σένα με e-mail».

Ο κ. Σεβάγκ Πανοσσιάν (Sevag Panossian) έγραψε και στον κ. Φουάντ Χούρυ και στον κ. Σαμέρ Χούρυ δηλώνοντας ότι «συνήθως παρέχουμε την προκαταβολή αφότου λάβουμε την τραπεζική εγγύηση. Εάν πληρώσουμε πριν να έχουμε την εγγύηση, δεν θα έχουμε καμία εξασφάλιση ότι θα παρέχουν την εγγύηση ή ότι η εγγύηση θα είναι από τράπεζα αποδεκτή από εμάς. Παρά ταύτα, αυτό είναι ένα εμπορικό ζήτημα το οποίo αφήνω σε σένα».

Ο κ. Σαμέρ Χούρυ απάντησε σ’ αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Σε παρακαλώ προχώρησε. Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους. Χρειαζόμαστε τα μετρητά σήμερα».

Δείτε ΕΔΩ τη μηνυτήρια έγκληση (kalogritsas-egklisi.pdf)

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ