Πως κάθε περιφέρεια της Ελλάδας θα έχει και τη δική της αυτόνομη τουριστική ταυτότητα

Σχέδιο για διάχυση του τουρισμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Από το βήμα του 8ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας παρουσίασε τις βασικές αρχές της νομοθετικής παρέμβασης που στοχεύει στην πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη, κάνοντας  λόγο για ολική ανατροπή του μοντέλου και της δομής των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού του υπουργείου. Οι ΠΥΤ μετατρέπονται σε τοπικά και περιφερειακά στρατηγεία τουριστικής ανάπτυξης.

Ο κ. Κόνσολας περιέγραψε τους εννέα στόχους του νομοσχεδίου, που θα πάρει σύντομα τον δρόμο προς τη Βουλή, προβλέποντας, μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση κινήτρων επιχειρηματικής δραστηριότητας στον περιφερειακό τουριστικό τομέα και τη δημιουργία Μονάδας One stop shop για τις τουριστικές επενδύσεις σε κάθε περιφέρεια.

«Θέλουμε να βάλουμε όλες τις Περιφέρειες της χώρας στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης. Θέλουμε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας, να αποκτήσει κάθε περιφέρεια τη δική της αυτόνομη τουριστική ταυτότητα, το δικό της brand» τόνισε ο υφυπουργός Τουρισμού.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here