Ο 22χρονος Δημήτρης που έσβησε στην άσφαλτο χάρισε ζωή με τα όργανά του


Μέσα στον ανείπωτο πόνο της η οικογένεια του 22χρονου Δημήτρη, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, ύστερα από τροχαίο το βράδυ της Πέμπτης, βρήκε το κουράγιο και έδωσε το «πράσινο φως» για τη δωρεά των οργάνων του.

Όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς ότι ο Δημήτρης ήταν εγκεφαλικά νεκρός, εκείνοι μάζεψαν όσο κουράγιο τούς είχε απομείνει και αποφάσισαν μέσα από τον χαμό του παιδιού τους να χαρίσουν ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.

Ο νεαρός το βράδυ της Πέμπτης κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του στην περιφερειακή οδό Κύπρου στην Ιεράπετρα, όταν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. Ο εκκωφαντικός θόρυβος έκανε τους κατοίκους να πεταχτούν από τα σπίτια τους, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου υπέστη σοκ.

Ο 22χρονος αν και φορούσε κράνος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο από τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας Γιώργο Αγγελάκη, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας αλλά πήρε το εφεδρικό ασθενοφόρο και μετέφερε το παλικάρι.

«Τον παραλάβαμε γρήγορα χωρίς αισθήσεις, σε κωματώδη κατάσταση, του κάναμε ΚΑΡΠΑ και κατά τη διαδρομή αλλά και στο Νοσοκομείο οι γιατροί, με αποτέλεσμα να ανακτήσει τις αισθήσεις και την αναπνοή του» είπε ο κ. Αγγελάκης για τις δραματικές στιγμές που προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή τον Δημήτρη.

Δυστυχώς, όμως, ο 22χρονος ηλεκτρολόγος δεν τα κατάφερε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ