Βροχή οι ακυρώσεις κρατήσεων σε Θάσο και Σαμοθράκη!- Ατελείωτες ουρές στο σταθμό του Προμαχώνα

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε Σαμοθράκη και Θάσο, οι οποίοι
βρίσκονται σε…«αναμμένα κάρβουνα» καθώς ο μοναδικός χερσαίος συνοριακός σταθμός που θα λειτουργεί για τον ερχομό τουριστών στη χώρα μας έως τις 15 Ιουλίου είναι ο εκείνος του Προμαχώνα, όπου καθημερινά σχηματίζονται τεράστιες ουρές
τουριστών, που ταλαιπωρούνται μέσα στον καύσωνα, περιμένοντας ατελείωτες ώρες.

Ως αποτέλεσμα, οι ακυρώσεις «πέφτουν βροχή» για τα ταξίδια που έχουν προγραμματίσει Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σέρβοι (για τους οποίους έκλεισαν τα σύνορα της χώρας μας) υποψήφιοι πελάτες-τουρίστες αυτών των ξενοδοχείων. Οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων και ξενοδοχείων των νησιών κάνουν λόγο για προχειρότητα της κυβέρνησης όσον αφορά το ζήτημα των οδικών συνόρων και πλέον, σε απελπιστική κατάσταση, δεν ξέρουν πού να διαμαρτυρηθούν, καθώς οι Βαλκάνιοι, τους οποίους περίμεναν να τους στηρίξουν οικονομικά, ακυρώνουν σωρηδόν τις κρατήσεις που είχαν κάνει. Ως εκ τούτου, ορισμένα καταλύματα ενδέχεται να μην ανοίξουν ούτε τον Ιούλιο, με τις οικονομικές συνέπειες να είναι ανυπολόγιστες όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες αλλά και για τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους.

Οι πρόεδροι των Συλλόγων Επαγγελματιών Θάσου και Σαμοθράκης προειδοποιούν για τα χειρότερα!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης και ξενοδόχος, Γιάννης Γλήνιας, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι δέχθηκε 17 ακυρώσεις από Βούλγαρους και Ρουμάνους και υποστηρίζει ότι «εάν δεν ανοίξουν τα σύνορα στο Ορμένιο και τη Νυμφαία, θα υπάρξει διαρροή τουριστών προς άλλες χώρες».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Θάσου, Πάρης Παρασχούδης τονίζει ότι η κατάσταση που επικράτησε αναφορικά με τον εγκλωβισμό Σέρβων στους Ευζώνους δημιουργεί αρνητική εικόνα για τη χώρα και
οδηγεί στην αποτροπή των Βαλκανίων να την επισκεφθούν. «Για ποιο λόγο να ταλαιπωρηθεί ο τουρίστας και να βρεθεί εγκλωβισμένος;», αναρωτιέται Ο Κ. Πάρης Παρασχούδης, συμπληρώνοντας πως ήδη οι ξενοδόχοι μετρούν ακυρώσεις μετά την ανακοίνωση πως για το επόμενο δεκαπενθήμερο θα λειτουργεί μόνο ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα.

Ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Ιδιοκτήτες και υπάλληλοι αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν, την ώρα που οι Βαλκάνιοι τουρίστες αποφασίζουν να περάσουν τις ημέρες των διακοπών τους αλλού, λόγω προβλημάτων στη μοναδική είσοδο χερσαίου εδάφους στην Ελλάδα, που είναι πλέον ο Προμαχώνας, ενώ θα ήθελαν να απολαύσουν το καλοκαίρι σε μοναδικές περιοχές της βορείου Ελλάδος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here