Χαρίτσης: Το παρακράτος υπήρχε και υπάρχει και είναι στα χρώματα της ΝΔ


Σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τους διαλόγους που δημοσίευσε η εφημερίδα «Έθνος» και αφορούν στους διαλόγους που είχε εντοπίσει ο «κοριός» της ΕΥΠ το 2016 ανάμεσα σε βουλευτή και επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο βουλευτής επικοινωνούσε με αρχηγικό μέλος κυκλώματος που φέρεται να «προστάτευε» οίκους ανοχής και παράνομα καζίνο.

«Οι σοκαριστικοί διάλογοι που αποκαλύφθηκαν από την ΕΥΠ επιβεβαιώνουν ότι το παρακράτος υπήρχε και υπάρχει και είναι στα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Χαρίτσης.

Τονίζει ότι «το παρακρατικό κύκλωμα επίορκων αστυνομικών, ανώτατων δικαστικών και πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στον κ. Μητσοτάκη. Ούτε για αντιπερισπασμούς, ούτε για μισόλογα».

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει ξεκάθαρα:

– Θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που καταγράφονται από την ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών σε δυσώδεις υποθέσεις;

– Σε ποιες ενέργειες θα προβεί σχετικά με τον χρηματισμό ανώτατων δικαστικών από μιντιάρχες φίλους του για υποθέσεις τους, ο οποίος αποκαλύπτεται από τα λεγόμενα των ίδιων των δικαστικών στις συνομιλίες που κατέγραψε η Υπηρεσία Πληροφοριών;».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει πως «μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις, πάει πολύ να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για δήθεν παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ».

Και καταλήγει: «Περιμένουμε απαντήσεις».

Σημειώνεται ότι οι διάλογοι στους οποίους αναφέρεται ο κ. Χαρίτσης περιέχονται σε μια ογκώδη δικογραφία 7.000 σελίδων που σχηματίστηκε για την υπόθεση αυτή. Ο «κοριός» της ΕΥΠ κατέγραψε τον βουλευτή να συνομιλεί με τον 49χρονο επιχειρηματία, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι, παρουσία δύο εν ενεργεία αστυνομικών που τον συνόδευαν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ