Ο Τσαβούσογλου απείλησε τον Μπορέλ: Ικανοποιείστε τα αιτήματα μας αλλιώς…


Το σύνολο των τουρκικών απαιτήσεων, με μία γλώσσα που χαρακτηρίζεται κάθε τι άλλο παρά διπλωματική, ξεδίπλωσε στον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα. 

Στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε της συνάντησης, ο Τούρκος υπουργός ήταν ιδιαίτερα εριστικός, με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να τον παρακολουθεί, κρατώντας ο ίδιος χαμηλούς τόνους.

Ο Τούρκος υπουργός, αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και τη Γαλλία, απείλησε ότι εάν η ΕΕ δεν ικανοποιήσει τα τουρκικά αιτήματα τότε «κι εμείς θα κάνουμε χωρίς δισταγμό τα δικά μας βήματα» και σε αυτήν την περίπτωση, όπως είπε, «μην κατηγορήσετε την Τουρκία ότι απειλεί».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τόνισε την ανάγκη για αποφυγή μονομερών ενεργειών και επίλυση των προβλημάτων της Τουρκίας με την ΕΕ και με τις χώρες μέλη που είναι γείτονες της, δηλαδή, την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως διευκρίνισε, συζητήθηκε το θέμα της έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ