Εισαγόμενα από Σερβία τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα στη χώρα μας – Καλά τα νέα από Ξάνθη

Από τα 43 συνολικά νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της Ελλάδας, με την πλειονότητα (20) των εισαγόμενων κρουσμάτων να αφορά επισκέπτες από τη Σερβία.

Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών, ενώ μόλις τέσσερα ήταν τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

διαγραμμα 1 διαγραμμα 2

Ο θάνατος της 83χρονης που άφησε την τελευταία της πνοή στο «Σωτηρία», γνωστοποιήθηκε λίγο πριν από τις 18:00 και δεν συμπεριελήφθη στον σημερινό απολογισμό των θυμάτων, γι’ αυτό και η έκθεση έκανε λόγο για 192 (αντί 193) νεκρούς, οι 61 (31.8%) εκ των οποίων είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με τη διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας να είναι τα 76 έτη, τη στιγμή που το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

πινακας

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας των ασθενών:

διαγραμμα 3

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19, εξάλλου, παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα):

διαγραμμα 4

Όσον αφορά στα δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια, έχουμε τα εξής στοιχεία:

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 340328 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5716 (1.7%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 34225 (10.1%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’ αυτών τα 62 (0.2%) θετικά στον κορωνοϊό.

διαγραμμα 5

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here