Η σούπερ – γιαγιά Σουλτάνα Γκέσου πήρε πτυχίο βοηθού νοσηλευτή στα 86 της χρόνια!

Όταν οι άνθρωποι έχουν θέληση, βρίσκουν τη δύναμη να προσπεράσουν τα εμπόδια που μπαίνουν στον δρόμο τους, αλλά και τις δυσκολίες που φέρνει η ζωή. Λαμπρό παράδειγμα η 86χρονη Σουλτάνα Γκέσου, η οποία κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της και να πάρει το του Βοηθού Νοσηλευτή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης και το xronos-kozanis.gr η κ. Σουλτάνα αποφάσισε πριν 6 χρόνια να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να τελειώσει το σχολείο το οποίο σταμάτησε λόγω πολέμου. Στα 45 της, η κ. Σουλτάνα προσπάθησε να γραφτεί ξανά στο σχολείο όμως της αρνήθηκαν

Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου 6 χρόνια όταν η 80χρονη τότε κα Σουλτάνα, θέλησε να εκπληρώσει το όνειρο της που δεν ήταν άλλο από το να συνεχίσει το σχολείο, που το εγκατέλειψε όταν τελείωσε το Δημοτικό, λόγω του πολέμου αλλά και της απόστασης των δύο ωρών, που θα έπρεπε να διανύει κάθε μέρα για να πηγαίνει στο Γυμνάσιο της Σιάτιστας.

Όταν έγινε 45 χρονών θέλησε να συνεχίσει το σχολείο αλλά όταν πήγε να γραφτεί της είπαν πως πλέον δεν μπορούσε να συνεχίσει. Το μαράζι την «έτρωγε» για αρκετά χρόνια αν και η ίδια περνώντας διάφορες συγκυρίες στη ζωή της δεν το έπαιρνε απόφαση να απαιτήσει τα δικαιώματά της.

«Ήταν το μεγάλο μου όνειρο, το περίμενα πολλά χρόνια» αναφέρει η κα Σουλτάνα, που ξεκίνησε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας από το οποίο αποφοίτησε το 2016 με βαθμό 19.6. Στη συνέχεια γράφτηκε στο Επαγγελματικό Λύκειο για την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτή που της χρειάζεται τόσο για την ίδια όσο και για να βοηθήσει οποιονδήποτε το χρειαστεί, όπως ανέφερε.

«Με αντιμετώπισαν με αγάπη και σεβασμό» λέει με χαρά και ικανοποίηση για τους συμμαθητές και τους καθηγητές της, δίνοντας σε όλους μας ένα μάθημα ζωής για το θάρρος και του κουράγιο της.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Στραβού

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here