Διπλωματικό θρίλερ: Στα κρατητήρια 17 Ουκρανοί, ανάμεσά τους και παιδιά, λόγω κορωνοϊού!

Ένα απίστευτο διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου ανάμεσα σε Ουκρανία και Ελλάδα, όταν και προσγειώθηκε στον αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πτήση από το Κίεβο.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 17 τουρίστες από την Ουκρανία, 15 ενήλικοι και δύο παιδιά, οι οποίοι παραβίασαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς δεν επιτρέπεται ακόμη η προσέλευση πολιτών από τρίτες χώρες στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση γενικότερα. Οι ελληνικές αρχές αμέσως τους ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να υπογράψουν τα συναινετικά έγγραφα και να επιστρέψουν ως όφειλαν στην πατρίδα τους, ωστόσο, οι ίδιοι αρνήθηκαν και ζήτησαν να τους επιτραπεί η παραμονή στη χώρα μας. Όμως, αυτό δεν μπορούσε βα γίνει αποδεκτό και έτσι μεταφέρθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των κρατητηρίων του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, όπου και κρατούνται.  Μάλιστα, οι τουρίστες  επικοινώνησαν με τον πρέσβη της πατρίδας τους στην Αθήνα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να τηρήσουν το γράμμα του νόμου και να επιστρέψουν στο Κίεβο. Υστερα, πάντως, από συνεννόηση των ελληνικών Αρχών με τις ουκρανικές, αποφασίστηκε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με πτήση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Πρώτη είδηση στην Ουκρανία

Σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο ξεσπά για τον τρόπο που τους συμπεριφέρθηκαν οι ελληνικές αρχές, αναφέροντας ότι το θέμα αποτελεί μία από τις κυριότερες ειδήσεις στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Επειδή ο ελληνικός τουρισμός πλήττεται και θα έρθουν (όπως κάθε χρόνο) οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού στο Κίεβο να διαφημίσουν το προϊόν τους δεν θα πρέπει να ξαφνιαστούν από την ψυχρή υποδοχή που θα λάβουν. Γιατί όλα στη ζωή έχουν ένα κόστος.» γράφει χαρακτηριστικά στο Facebook.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ