Ένας χρόνος διακυβέρνησης της ΝΔ: Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης γύρισε το «ματς»


Έκλεισε ήδη ένας χρόνος διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ο απολογισμός από τις 7 Ιουλίου του 2019 μέχρι και σήμερα είναι κατά κοινή ομολογία θετικός, παρά τα όποια προβλήματα και τους αστάθμητους παράγοντες που δεν είχε υπολογίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να αντεπεξέλθει σε καταστάσεις που δεν είχε υπολογίσει κανείς και να γυρίσει το «ματς» όχι μόνο υπέρ του, αλλά κυρίως υπέρ της χώρας.

Βλέποντας την πραγματικότητα κατάματα και χωρίς κομματικές παρωπίδες μπορεί κάποιος να πει ότι σε γενικές γραμμές το πρόσημο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είναι θετικό.

Με το «καλημέρα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να διαχειριστεί ένα τσουνάμι υποκινούμενων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά.

Άντεξε. Κράτησε τον Έβρο κλειστό, υπερασπιζόμενος την Εθνική μας Κυριαρχία. Ταυτόχρονα απέκρουσε τις ορδές των δήθεν μεταναστών που επιχειρούσαν να εισέλθουν από τα νησιά του Αιγαίου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και τα Σώματα Ασφαλείας στοιχήθηκαν πίσω από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας και έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωράει αργά αλλά σταθερά και το θέμα της μετεγκατάστασης των ήδη υπαρχόντων μεταναστών σε ελεγχόμενα Κέντρα Υποδοχής.
Αμέσως μετά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που χτύπησε όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Τον φονικό ιό Covid 19.

Και εδώ το πρόσημο είναι θετικό. Με γρήγορες κινήσεις η χώρα μας κατάφερε να περιορίσει την καμπύλη εξάπλωσης του ιού και βγήκαμε από την περιπέτεια – τουλάχιστον προσώρας – υγιείς και ενωμένοι. Και αυτή τη νίκη την πιστώνεται πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βεβαίως υπάρχουν ακόμα ανοικτά ζητήματα για τα οποία δεν πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα και για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση θα κριθεί στο άμεσο μέλλον.

Υπάρχει μπροστά μας το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, η προσπάθεια να μείνουμε ασφαλείς εν μέσω τουριστικής περιόδου και να μην θυσιάσουμε την δημόσια υγεία στον βωμό του κέρδους, υπάρχει το μείζον ζήτημα με τις στρεβλώσεις στο χώρο των πολιτικών και των δαπανών στο χώρο της υγείας.

Υπάρχει βεβαίως και η εν εξελίξει πυραμιδική ύφεση στην πραγματική οικονομία η οποία σε ένα μεγάλο βαθμό είναι απόρροια του κορονοϊού και του αναγκαίου lockdown που επιβλήθηκε τους προηγούμενους μήνες.

Στα παραπάνω ζητήματα οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν έχουν ολοκληρωθεί και συνεπώς δίδεται από όλους η απαραίτητη πίστωση χρόνου.

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε με αριστοτεχνικό τρόπο να επιβάλλει ένα άλλο είδος πολιτικής διαχείρισης, ήθους και ύφους συνδυάζοντας το αποτελεσματικό management με ταυτόχρονο focus στον ανθρώπινο παράγοντα και όχι μόνο στους αριθμούς.

Προάγει ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης που στηρίζεται πάνω στο αξίωμα: «Η ευθύνη στη εξουσία». Λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις στο πλαίσιο του crisis management χωρίς να γίνεται λαϊκιστής και χωρίς να επενδύει στο χάιδεμα αυτιών και στην μιζέρια.

Μοναδικό «μελανό» σημείο είναι τα όσα ακούγονται και γράφονται ότι η κυβέρνηση κάνει focus στην λεγόμενη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και το προσεχές διάστημα θα επιχειρήσει ένα πολιτικό και κοινωνικό άνοιγμα προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα για γάμους μεταξύ ζευγαριών του ιδίου φύλου και για την υιοθέτηση παιδιών από διεμφυλικά ζευγάρια, κάτι που είναι αντίθετο με τα θεμέλια της χώρας και της παράταξης.
Ο χρόνος θα δείξει πολλά…

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ