Κορoνοϊός – Αυστραλία: Κλείνουν τα εσωτερικά σύνορα για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια


Εκατοντάδες αστυνομικοί και άνδρες των αυστραλιανών ένοπλων δυνάμεων αναπτύσσονται για να επιβάλλουν το κλείσιμο των πολυάσχολων συνόρων των δύο πολυπληθέστερων πολιτειών της Αυστραλίας, καθώς οι αρχές της δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να περιορίσουν το πρόσφατο ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα σύνορα της Νέας Νότιας Ουαλίας με τη Βικτόρια, που έχουν μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, θα κλείσουν για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια.

Εξέλιξη που υπογράμμισε την ανάγκη για την ανάληψη αποφασιστικής δράσης: η πολιτεία Βικτόρια ανακοίνωσε σήμερα αριθμό νέων κρουσμάτων μόλυνσης-ρεκόρ: 191 σε 24 ώρες.

Χθες, Δευτέρα, είχαν καταγραφεί 127.

Ο επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης Ντάνιελ Άντριους εξήγησε πως καταγράφεται «πάρα πολύ υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων», ο οποίος συνεπάγεται πως ήταν απόλυτη ανάγκη να ληφθούν μέτρα.

Η απαγόρευση διέλευσης των συνόρων θα τεθεί σε εφαρμογή τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Το μέτρο θα ισχύσει για έξι εβδομάδες.

«Θα διεξαχθεί μεγάλη στρατιωτική και αστυνομική επιχείρηση για την επιτήρηση όλων των διασυνοριακών δραστηριοτήτων», προειδοποίησε ο υπουργός Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Ντέιβιντ Έλιοτ. «Θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα και (…) ποινές φυλάκισης» στους παραβάτες, πρόσθεσε.

Όσοι συλλαμβάνονται να περνούν τα σύνορα χωρίς άδεια μέσω οποιασδήποτε από τις 55 οδούς που χρησιμοποιούνται από εποχούμενους, σχολικά λεωφορεία και φορτηγά, ή μέσω των ποταμών και υπαίθριων διελεύσεων, θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους επιβληθεί πρόστιμο 11 χιλιάδων δολαρίων Αυστραλίας (6,8 χιλιάδων ευρώ) και ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ