Σε Σκαραμαγκά και Σχιστό οι αλλοδαποί της πλατείας Βικτωρίας

Στις δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Σχιστού μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής περίπου 150 αλλοδαποί οι οποίοι είχαν στήσει έναν άτυπο καταυλισμό στην πλατεία Βικτορίας, στο κέντρο της Αθήνας. Την επιχείρηση για τη μεταφορά τους παρακολούθησε από κοντά και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου που βρέθηκε στο σημείο.

«Αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτορίας σε προσωρινά καταλύματα. Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νότης Μηταράκης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «προσπάθεια αλληλέγγυων, που τώρα ήρθαν στην πλατεία, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».

Χωρίς επεισόδια

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση μεταφοράς των αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια μεταξύ των Αρχών και των προσφύγων. Ωστόσο, προκλήθηκε ένταση όταν παρενέβησαν μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που επιχείρησαν να μην αφήσουν τους αλλοδαπούς να αποχωρήσουν από το σημείο. Οι Αρχές προχώρησαν σε 20 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και η αποχώρηση αναγνωρισμένων προσφύγων από τον καταυλισμό της Μόριας, με 264 ανθρώπους να έχουν φύγει για Πειραιά μέσα σε μόλις πέντε ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αποχωρούντων για τον μήνα Ιούνιο έφτασε τους 2.100.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ