Ανήθικη προπαγάνδα από τους Τούρκους: Ζητούν να δικαστεί η Ελλάδα για θανάτους μεταναστών

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία με τα επικοινωνιακά της παιχνίδια για το προσφυγικό και την Ελλάδα. 

Αυτή τη φορά η Τουρκία πάει τα προκλητικά της επικοινωνιακά παιχνίδια ένα βήμα παραπέρα και συλλέγει υπογραφές προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα από το Ευρωκοινοβούλιο για τον φερόμενο θάνατο προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας τον περασμένο Μάρτιο.

Την κίνηση αυτή έκανε γνωστή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, στην οποία αναφέρει ότι έχουν συλλεχτεί περισσότερες από 100 υπογραφές.

«Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας αρνήθηκαν ότι πρόσφυγες, που προσπαθούσαν να περάσουν από τη χώρα μας στην Ελλάδα, δολοφονήθηκαν. Προκειμένου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διερευνήσει το ζήτημα έχουν συλλεχθεί περισσότερες από 100 υπογραφές. Η Ελλάδα πρέπει να λογοδοτήσει για τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που φέρει απέναντι στους πρόσφυγες», αναφέρει το μήνυμα του Τούρκου υφυπουργού.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανάρτηση του Γιαβούζ Σελίμ Κιράν δεν αναφέρεται ποιος συγκεντρώνει τις συγκεκριμένες υπογραφές κατά της Ελλάδας.

Δείτε την ανάρτηση:

Και όλα αυτά σε ένα τεταμένο κλίμα που η ίδια συντηρεί με τη διασπορά fake news για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο, τις προκλητικές δηλώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ