Κουτσούμπας: Οργανώνουμε την πάλη για να μην πληρώσουμε την κρίση τους


Σφοδρά πυρά κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία και εργασιακά – Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά.

«Αποκαλύπτουμε, παλεύουμε, συζητούμε, για να πείσουμε κι άλλους να μοιραστούμε τον ίδιο αγώνα και τον ίδιο δύσκολο, αλλά μόνο ελπιδοφόρο δρόμο: την πάλη για μία άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, που στο επίκεντρο της θα έχει την εξασφάλιση πραγματικής λαϊκής ευημερίας».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε σύσκεψη με φορείς που πραγματοποιήθηκε στο παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας.

Όπως πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «τώρα χρειάζεται όλο και περισσότεροι να κάνουν δικό τους σύνθημα το σύνθημα της σημερινής μας εκδήλωσης: “Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες της Αχαΐας πλήρωσαν πολλά. Μένουμε δυνατοί, οργανώνουμε την πάλη μας για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους”. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο αγώνας έχει ξεκινήσει και το ΚΚΕ είναι όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, πιο έμπειρο, έτοιμο και μαχητικό».

Στην συνέχεια είπε ότι «είμαστε ήδη μέσα σε μία νέα καπιταλιστική κρίση, η οποία επιταχύνθηκε από την πανδημία, αλλά δεν προκλήθηκε από την πανδημία», προσθέτοντας ότι «είμαστε επίσης μέσα στην πανδημία και δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, ούτε όσον αφορά τα μέτρα ατομικής προστασίας, ούτε όσον αφορά την απαίτηση και την διεκδίκηση για πραγματική ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας».

Σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε ότι «στέλνουν μηνύματα που δείχνουν μόνο νέους κινδύνους για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς, καθώς πυκνώνουν οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι σπίθες δηλαδή που μπορεί να γίνουν φωτιά».

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο», παρατήρησε, «έχουμε και την ένταση της κρατικής τρομοκρατίας, όπως αυτή αποτυπώνεται γραμμή προς γραμμή στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ανεργίας, προτείνοντας μία σειρά από μέτρα για την στήριξη των ανέργων. Παράλληλα, όπως σημείωσε, «η περίφημη στήριξη της εργασίας, για την οποία πλειοδοτούν, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, είναι ουσιαστικά το όχημα για περαιτέρω ξήλωμα των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων, των μισθών και των θέσεων εργασίας».

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «στο στόχαστρο της ίδιας πολιτικής είναι οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι», προσθέτοντας: «Τα μέτρα που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση, αλλά και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Υιοθετούν τη σχεδόν οριζόντια λογική ‘όλοι είμαστε επιχειρηματίες’ και κρύβουν το πιο βασικό: Ότι όποια χρηματοδοτικά εργαλεία και αν προτείνουν, δεν μπορούν να ξεπεράσουν το γεγονός ότι οι τζίροι στα μικρά μαγαζιά είναι χαμηλοί. Λογικό κι επόμενο, αφού η πελατεία των μικρών επαγγελματιών είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι. Όπως είναι εξίσου λογικό ο εργαζόμενος να ψάξει την χαμηλότερη τιμή γιατί δεν έχει για περισσότερα. Τα μικρά μαγαζιά πρέπει να στηριχτούν από το κράτος με τα μέτρα ανακούφισης που προτείνει το ΚΚΕ».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ