Τα σημάδια που προδίδουν πως ήρθε η ώρα να φύγεις από μια σχέση


Όλες μας είχαμε, έχουμε η θα έχουμε μια σχέση που μας διχάζει σχετικά με το κατά πόσο αξίζει

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, όταν αυτός που νιώθεις ότι είναι ο άνθρωπός σου στην πραγματικότητα δεν σου ταιριάζει και τόσο πολύ;

Αρχικά, πρέπει να πάρεις ένα μπουκάλι κρασί και βαθιές ανάσες, γιατί αυτά που θα διαβάσεις δεν θα σου αρέσουν ιδιαίτερα.

«First love yourself»

Ένα quote που έχουμε δει χιλιάδες φορές γραμμένο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παύει να έχει βαθιά σημασία. Πρέπει να αγαπάς και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι. Να μην συμβιβάζεσαι και να αλλάζεις με βάση τα θέλω κάποιου άλλου.

Πραγματική γυναίκα είναι η δυναμική που διεκδικεί αυτά που της αξίζουν και ασκεί βέτο όταν γίνεται κάτι εις βάρος της.

Πόσο δυναμική είσαι όταν πέφτει στο τραπέζι το θέμα της σχέσης σου, όμως; Οι άνδρες θαυμάζουν την γυναίκα που έχει προσωπικότητα, όμως κάποιοι  τη φοβούνται γιατί νιώθουν απειλή. Με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες με τον φόβο να μην χωρίσουν, συμβιβάζονται και ανέχονται καταστάσεις που είναι ανεπίτρεπτες. Και εκεί είναι το σημείο που αρχίζει η σχέση να γίνετε τοξική.

 

Μην ζεις σε ροζ συννεφάκια! Δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι το καλό σου.Και δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί συνήθως είναι πολύ πιο κοντά σου από όσο νομίζεις.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ελαττώματα, σημασία έχει να βρεις έναν άνθρωπο με ελαττώματα που εσένα σου ταιριάζουν. Πολλές φορές εθελοτυφλούμε και καθησυχάσουμε τον εαυτό μας λέγοντας πως θα αλλάξει.

Οι άνθρωποι όμως δεν αλλάζουν και αν αλλάξουν θα είναι για πολύ λίγο, μετά επανέρχονται δριμύτεροι. Για αυτό να αντιμετωπίζεις τα πάντα γύρω σου με ειλικρίνεια και να μην φοβάσαι να μείνεις μόνη.

Αν το ταίρι σε μειώνει, βάζει τον εγωισμό του πάνω από εσένα, δεν χαίρεται με την χαρά σου, σε ζηλεύει σε βαθμό παράνοιας, αδιαφορεί για την ψυχολογία σου, σου λέει ψέμματα και -το σοβαρότερο όλων- ασκεί λεκτική ή  σωματική βία πάνω σου, άρχισε να τρέχεις και φτάσε όσο πιο μακριά του γίνεται.

Δεν λέμε φυσικά ότι στο πρώτο λαθάκι πρέπει να τον καταδικάσεις. Αν, όμως, συνεχώς ζυγίζεις τις καταστάσεις και αυτές γέρνουν στην αρνητική πλευρά, είναι αναγκαίο -αν θες να είσαι ευτυχισμένη- να κάνεις μια νέα αρχή.

Μη φοβάσαι την μοναξιά, μέσα από αυτήν θα καταλάβεις την αξία σου και θα είσαι πραγματικά έτοιμη να γνωρίσεις τον άνθρωπο που σου αξίζει.

Οι τοξικοί άνθρωποι μόνο πίσω μπορούν να σε πάνε και το κακό είναι ότι πολλές φορές το  καταφέρνουν. Όταν γνωρίσεις τον άνθρωπό σου θα το το νιώσεις και δεν θα υπάρχει χώρος για αμφιβολίες, εγωισμοί και αδιαφορία.

Μην ξεχνάς: Όταν νιώσεις πως η σχέση σου αρχίζει να τελειώνει, έχει ήδη τελειώσει.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ