“Αυτοθαυμασμός και Αυτοέκθεση Αποτυχημένων” του Κώστα Χρονόπουλου

Πέρασαν δύο χρόνια από την κατάπτυστη και επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και συνεχίζεται η αλληλοκοροϊδία -αλληλοεμπαιγμός ανάμεσα στον κο Αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης και τους Έλληνες, αλλά -ταυτόχρονα – και το  άγριο  δούλεμα του Σκοπιανού Πρωθυπουργού προς εκείνον. 

του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Ο Σκοπιανός και οι δικοί του, δεν έχουν τηρήσει βασικότατους όρους της συμφωνίας. Ενδεικτικά παραδείγματα:

-Αλλαγή ταυτοτήτων και διαβατηρίων τους δεν έγινε. 

– Τα σχολικά τους βιβλία δεν διορθώθηκαν, όπως είχε συμφωνηθεί. 

– Τα εμπορικά σήματα των διαφόρων προϊόντων δεν ίσχυσαν, με αποτέλεσμα την σύγχυση μεταξύ δικών μας και σκοπιανών προϊόντων .

– Στα διεθνή φόρα, αθλητικές εκδηλώσεις κ. α, επιμένουν προκλητικά να χρησιμοποιούν το “Μακεδονία” σκέτο. 

Παρά ταύτα ο κος Αρχηγός συνεχίζει απτόητος τον αριστερό χαβά του. 

Νομίζει πως “έγραψε ιστορία ή πως βρέθηκε προς τη σωστή της πλευρά (Σ.Σ με ό, τι αυτό – δεν; -σημαίνει) και βέβαια δεν ανήκει σε όσους σύρονται πίσω της”. Ιστορική … προπόρευση ή κωμικό ιστορικό (μη) προηγούμενο; 

Βέβαια -εκ του αποτελέσματος- επάγεται ότι αγνοεί πως υπάρχουν και τα …αζήτητα της Ιστορίας (παρά το ότι – αθέλητα; -φρόντισε να τοποθετηθεί ο ίδιος και οι σύντροφοί του καθώς και ο τότε Υπουργός του των Εξωτερικών. Αλήθεια γιατί ακόμη δεν δίνεται στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησής του; Από αιδημοσύνη ή εθνική υπερηφάνεια;).

Εκείνο όμως που ενοχλεί είναι η εμμονή στην υπεράσπιση και διαφήμιση του λάθους από μέρους αυτών που το διαπράττουν, αντί της οφειλόμενης συγγνώμης ή σιγής.  

Η προσπάθεια  να  υποστηρίξεις  μια αποτυχία – με εθνικές αρνητικές για την χώρα σου επιπτώσεις – υβρίζοντας όσους διαφωνούν μαζί σου, κατατάσσοντας  τους  σε ακροδεξιούς, χρυσαυγίτες, φασίστες, κ. α παρόμοια, απαιτεί απύθμενο θράσος. Καθώς και άγνοια των συνεπειών υπέρβασης των ορίων του  αυτοθαυμασμού  και  της  αυτοέκθεσης. 

Σήμερα όλοι – πλην “Αριστερο(αργο)στροφων Λακεδαιμονίων”, διαπιστώσαμε το μέγεθος της, τότε αποτυχημένης για την Ελλάδα συμφωνίας. 

Όσοι τότε αντιδρούσαμε κακοχαρακτηριστήκαμε από Ελληνόφωνους συντρόφους ως Φασίστες, Ακροδεξιοί κ. α κοσμητικά παρατσούκλια. 

Δώσαμε τόπο στην οργή. Το κατάπιαμε (όχι βέβαια όλοι). 

Αλλά σήμερα; Μετά τα αποκαλυπτήρια του φιάσκου – κατάπτυστης συμφωνίας – γιατί συνεχίζουν τα αποτυχημένα αθύρματα του κου Ζάεφ, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ να αυτοθαυμάζονται; Αυτό υπερβαίνει τα όρια του κωμικοτραγικού αλλά εμφανίζει και εικόνα απεχθούς προκλητικότητας. Η τελευταία έγκειται στο γεγονός ότι εξακολουθούν να θεωρούν Ακροδεξιούς, Φασίστες, Χρυσαυγίτες, όλους όσους δεν τους υμνολογούν και αντιδρούν ακόμη.  Παρά το ότι φρόντισαν – ιστορικά – να τους δικαιώσουν πλήρως οι Σκοπιανοί με την εκνευριστική ασυνέπειά τους. 

ΥΓ (Τα έχω ξαναγράψει αλλά … ) Είναι λάθος οι επιθέσεις σε πρόσωπα, κόμματα, ιδεολογίες, ανάρμοστες (εθνικά) συμπεριφορές ή διανοητικές ανεπάρκειες. Το πρόβλημα , άρα και η επιβεβλημένη μομφή, δεν ανήκει στους “δράστες φυσικούς αυτουργούς   πολιτικούς” . Ανήκει στους “ηθικούς αυτουργούς -ψηφοφόρους” που είτε εθελοτυφλούν, είτε αδυνατούν να επιλέξουν με αντικειμενικά, βάσει των πεπραγμένων τους πρόσωπα σε ύπατα αξιώματα! 

Ενός κακού μύρια (και Σκοπιανά) έπονται !

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ