Σε όλον τον τουρκικό Τύπο οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά

Το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου προκάλεσε η συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε την Τρίτη (07/07) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ 100,3 καθώς μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

H ιστοσελίδα Haberturk, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αναφέρει «Μητσοτάκης: Τουλάχιστον πια μπορώ να τηλεφωνήσω στον Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε την σημασία που άνοιξαν και πάλι οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες».

Από την άλλη η YENI SAFAK γράφει: «Σκληρό μήνυμα Μητσοτάκη στη Μέρκελ. Δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές, μπορώ να τηλεφωνώ στον Ερντογάν, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ έδωσε μηνύματα για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας» ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV λέει: «Μητσοτάκης: Με την Τουρκία δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές και διαιτησίες μεταξύ μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και ανέφερε πως μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να μιλάμε».

Στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είπε: «Είμαστε γείτονες, έχουμε διαφορές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε. Ο κ. Ερντογάν δεν ήθελε να μιλάει μαζί μου, μετά την επιτυχία στον Έβρο. Είναι σημαντικό όμως, να μπορούμε να μιλάμε». Ο πρωθυπουργός έθεσε επίσης ως προϋπόθεση για τον ελληνοτουρκικό διάλογο να μην υπάρξει νέα κλιμάκωση και ένταση εκ μέρους της Τουρκίας.

Ερωτηθείς για το πρόσφατο τηλεφώνημα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι δεν προέκυψε χάρη στη μεσολάβηση της Άγκελα Μέρκελ. Αντίθετα, πρόσθεσε, υπήρξε πρόθεση για διάλογο και επίλυση. «Είχα ενημερώσει την Καγκελάριο. Δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές, ούτε διαιτητές», δήλωσε.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ