Στα δικαστήρια «σέρνει» η Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας τον «Γιο του Ανέμου», Νίκο Κακλαμανάκη!

Για χρόνια ολόκληρα κυριαρχούσε σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και έκανε την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες περήφανους. Ο Νίκος Κακλαμανάκης ήταν και παραμένει ο «Γιος του Ανέμου» που δαμάζει τα κύματα. Και σήμερα, η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, της οποίας μέχρι πρότινος κρατούσε ψηλά τη σημαία, αφού του έστειλε εξώδικο πλέον κατέθεσε και αγωγή σε βάρος του Ολυμπιονίκη ζητώντας του 100.000 ευρώ αποζημίωση για προσβλητικά σχόλια.

Η «κόντρα» του κορυφαίου Έλληνα αθλητή με την Ομοσπονδία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο όταν στο πλαίσιο της συζήτησης του αθλητικού νόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε μεταξύ άλλων αθλητών και τον Νικόλα Κακλαμανάκη, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας, υποστήριξε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, την πεποίθηση, πως με τον νέο αθλητικό νόμο, θα αντιμετωπισθούν παθογένειες, οι οποίες ταλανίζουν τον αθλητισμό της χώρας μας εδώ και δεκαετίες. Τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε ο Κακλαμανάκης εις βάρος της ομοσπονδίας, δυσαρέστησαν τους διοικούντες την ΕΙΟ, οι οποίοι στα τέλη Νοεμβρίου 2019, του απέστειλαν εξώδικο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του για «παντελώς αναληθείς, προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις σε βάρος της».

Αντίδραση Αυγενάκη

Η αγωγή της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας σε βάρος του Νίκου Κακλαμανάκη προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.  Με ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτηρίζει το γεγονός «θλιβερό, εκτός αθλητικού πνεύματος και αξιών» και προσθέτει ότι «ο κάθε Ολυμπιονίκης δεν είναι «πρότυπο» μόνο για τα μετάλλιά του, αλλά και για το θάρρος της γνώμης του».

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας, πάντως, τόνισαν πως το ποσό των 100.000 ευρώ που διεκδικούν θα δοθούν στους ΑμεΑ αθλητές της ιστιοπλοΐας και σε παραμεθόρια ναυτικά σωματεία.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ