ΓΣΕΕ: Θα χαθούν 153.000 θέσεις εργασίας – Ποιοι κινδυνεύουν

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα το 6ο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων, το οποίο εστιάζει στις πιθανές εξελίξεις στην αγορά εργασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

Δραματικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, με μείωση της απασχόλησης κατά 153.000 εργαζόμενους προβλέπει το Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για φέτος εφόσον η ύφεση κυμανθεί στο 8%.

Η μείωση θα περιοριστεί στα 115.000 άτομα στην περίπτωση που η συρρίκνωση του ΑΕΠ κυμανθεί στο 6%, ενώ θα αυξηθεί στα 192.000 άτομα εφόσον το ΑΕΠ μειωθεί κατά 10%.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έδωσε χθες στη δημοσιότητα το 6ο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων, το οποίο εστιάζει στις πιθανές εξελίξεις στην αγορά εργασίας λόγω της πανδημίας του κορονοιού.

Σύμφωνα με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, η απασχόληση μειώνεται σταδιακά, κυρίως μετά τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η αύξηση των οικονομικά μη ενεργών έχει ως αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2019. Τους πρώτους δύο μήνες του 2020, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο αριθμός των οικονομικά μη ενεργών αυξήθηκε κατά περίπου 102.000 άτομα, ενώ μόνο τον Μάρτιο του ίδιου έτους σημειώθηκε αύξηση της τάξης των 173.000 ατόμων.

Όπως επισημαίνει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, η κατάσταση στην αγορά εργασίας είχε αρχίσει να επιδεινώνεται από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, ενώ η εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης φαίνεται να οδηγεί σε περαιτέρω επιδείνωση εντείνοντας την επισφάλεια και την αβεβαιότητα των εργαζομένων.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ