Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Την Πέμπτη (10/07/2020) ξεκινά η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε 4.500 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.).

Το επίσημο αίτημα για τη λειτουργία της γραμμής κατέθεσε η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου στον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιο Αυγερινό, στο πλαίσιο υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2020, μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Η τηλεφωνική γραμμή του Ε.Ε.Σ, με πενταψήφιο αριθμό 10205, στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένους και πλήρως καταρτισμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, άμεσης και έγκυρης πληροφόρησης για διασύνδεση με «πηγές βοήθειας» της κοινότητας, συμβουλευτικής, κατευθύνσεων για τη διαχείριση του στρες, κ.α. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 08.00 – 15.00.

Η διεύρυνση της ήδη υπάρχουσας αγαστής συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει την απόλυτη εμπιστοσύνη της πολιτείας στο υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας του Οργανισμού.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ