Στην εκδήλωση για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Μητσοτάκης

Στην κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης θα παραστεί το απόγευμα της Τετάρτης (08/07) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ολυμπίου Διός στις 20:15. Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα απευθύνει ομιλία και η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος των ποικίλων πολιτιστικών δράσεων της εξάμηνης ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα λάβουν χώρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις αυτές, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, έχουν ως στόχο να αναδείξουν την πολιτιστική διάσταση της ελληνικής προεδρίας, η οποία έχει ως κεντρικό θέμα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας την εποχή της πανδημίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο χώρος αυτός επελέγη γιατί συμβολίζει το διαχρονικό ιερό τόπο της πανανθρώπινης κοινωνίας και την πάλη για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προστασίας των ανθρώπινων ελευθεριών, ακόμα και σε εποχές περιβαλλοντικών και υγειονομικών προκλήσεων -από το λοιμό των Αθηνών μέχρι την πανδημία COVID19 σήμερα.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει πρόγραμμα κλασσικής μουσικής με διακεκριμένους Έλληνες ερμηνευτές.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 και μέσω livestream από την επίσημη ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, https://coegreekchairmanship2020.gov.gr/.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός στις 17:00, θα επισκεφθεί το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» και θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση για το νέο πλαίσιο για τις αναδοχές και υιοθεσίες.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ