Ασυνείδητοι βεβήλωσαν το μνημείο για τα θύματα της Marfin δύο μήνες μετά την τοποθέτησή του


Μόλις δύο μήνες κατάφερε να παραμείνει αλώβητο το μνημείο των θυμάτων της Marfin, καθώς χθες μπήκε στο στόχαστρο ασυνείδητων βανδάλων, οι οποίοι δεν δίστασαν να ξηλώσουν τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του, απέναντι από τη σφραγίδα του Δήμου Αθηναίων, πιθανότατα με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.

Τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας στο υποκατάστημα της Marfin στις 5 Μαΐου του 2010 έγιναν στις 9 Μαΐου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του δημάρχου Αθηναίων. Τότε, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομίλησε με περισσή συγκίνηση με τους συγγενείς των θυμάτων και έκανε δηλώσεις για την ανείπωτη αυτή τραγωδία.

«Η πρωτοβουλία της Πολιτείας να τοποθετήσει πλακέτα μνήμης στο σημείο όπου δέκα χρόνια πριν βρήκαν φρικτό θάνατο τόσο άδικα και αναίτια τρεις συνάνθρωποί μας, η Παρασκευή Ζούλια, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της, δεν είναι απλώς μια συμβολική χειρονομία διάσωσης της μνήμης τους, αλλά και ένα πρώτο μικρό βήμα για τη δικαίωσή τους», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ