Brooks Brothers: Η ιστορική εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων κήρυξε πτώχευση


Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής υπέβαλε η εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων Brooks Brothers την Τετάρτη (08/07).

Είχε προηγηθεί το κλείσιμο καταστημάτων στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση της διασποράς του κορoνοϊού, με την εταιρεία να δέχεται ισχυρό πλήγμα.

«Το περασμένο έτος, το συμβούλιο της Brooks Brothers, η ομάδα ηγεσίας και οι χρηματοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοή της αξιολόγησαν πολλές στρατηγικές επιλογές για να τοποθετηθεί η εταιρεία για μελλοντική επιτυχία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης της επιχείρησης», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Στη διάρκεια αυτής της στρατηγικής αναθεώρησης, η covid-19 αποτέλεσε άμεσα διαταρακτικό στοιχείο και επηρεάσε την επιχείρησή μας».

Η ιστορική εταιρεία ιδρύθηκε πριν από περίπου 200 χρόνια.

Το brand έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, αλλά πολλοί έχουν δηλώσει προτίμηση να το εξαγοράσουν με λιγότερα καταστήματα, σύμφωνα με το cnbc.

Είχαν προηγηθεί αιτήσεις πτώχευσης, μεταξύ άλλων, από τις εταιρείες J.C. Penney, Neiman Marcus, J.Crew, τους τελευταίους μήνες, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ