Κορονοϊός – Καμπανάκι κινδύνου από τον δήμαρχο Φλώρινας: Δεν γίνονται έλεγχοι στο τελωνείο της Νίκης

Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στα Σκόπια κάλεσε τους Έλληνες ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, καθώς, όπως αναφέρει στο τελωνείο της Νίκης δεν πραγματοποιούνται καθόλου έλεγχοι για τον κορονοϊό.

«Το τελωνείο της Νίκης δεν είναι επίσημη πύλη εισόδου, με αποτέλεσμα να μην γίνονται έλεγχοι καθόλου. Ζητάμε να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών και αν είναι δυνατόν να στείλει κλιμάκιο ο ΕΟΔΥ για να γίνονται έλεγχοι» είπε ο Βασίλης Γιαννάκης, μιλώντας στο Open το πρωί της Πέμπτης (09/07).

Οι λόγοι των επισκέψεων των Ελλήνων είναι κυρίως οικονομικοί είπε ο δήμαρχος.

«Παρότι υπάρχει από το κράτος μας οδηγία να μην εισέρχονται κάτοικοι των Σκοπίων στην Ελλάδα, παρατηρείται είσοδος και έξοδος Ελλήνων στη γειτονική χώρα. Οι περισσότεροι πηγαίνουν στο Μοναστήρι. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί. Βγαίνουν για να ψωνίσουν, βάζουν βενζίνη κτλ» εξήγησε ο δήμαρχος Φλώρινας.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Γώγος: Πότε θα κλείσουν τα σύνορα

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα δεδομένα στα σύνορά μας όσον αφορά τα νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (08/07), ο καθηγητής εξήγησε ότι σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων και ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα.

Επισήμανε, δε, ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα, τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι και από την Αλβανία έχουν μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί. Ο καθηγητής ωστόσο δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα.

Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Σχετικά με τα πανηγύρια τόνισε ότι αυτά είτε αυτά θα πρέπει να απαγορευτούν είτε να υπάρχει επιτήρηση. Σε κάθε περίπτωση οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες.

Για τα νεότερα στοιχεία ο Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. «Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας», προσέθεσε.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ