Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τα σχολεία: Πώς απαντά η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων, με το σχετικό νομοσχέδιο να παρουσιάζεται σήμερα, Πέμπτη (09/07) στη Βουλή.

«Η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε την εξυγίανση των οικονομικών της που είχαν επιβαρυνθεί από την οικονομική κρίση και τη συνακόλουθη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Με απόλυτη διαφάνεια έχει καταθέσει στη Βουλή τις πηγές χρηματοδότησής της. Σε αυτές περιλαμβάνονταν το 2016 και οι συνεισφορές επιχειρήσεων μέχρι 20.000 ευρώ, τηρώντας όλα όσα ορίζει ο νόμος. Δίχως περίεργες διαδρομές και εικονικές συμβάσεις όπως γινόταν στο “μαγαζί”», αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Παράλληλα, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η ΝΔ τονίζει ότι «η προσπάθεια να συνδεθεί η αναβάθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, παράλληλα με την προσπάθεια αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, με συμφέροντα, είναι άλλη μια θλιβερή απόπειρα να κάνουν το άσπρο μαύρο».

«Είναι τόσο υποκριτικό, ειδικά τη στιγμή που για την εκπαίδευση των δικών τους παιδιών προτιμούν τα ιδιωτικά σχολεία», σχολιάζει αιχμηρά η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη (08/07), ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «Θα βρεθούμε ριζικά απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο που πάει πάρα πολύ πίσω τη δημόσια εκπαίδευση και βεβαίως το θέμα της εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών».

Ενάντια στο νομοσχέδιο τάσσεται και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο επιχειρεί να μετατρέψει «το ιδιωτικό σχολείο σε ένα απέραντο φροντιστήριο και σε παράδεισο φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας», έπειτα από έναν «διάλογο… εξπρές» με τους ενδιαφερόμενους.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

«Η χώρα μας έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Ενώ συνήθως νομοσχέδια που αφορούν σημαντικούς τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας απαιτούν εβδομάδες διαβούλευσης, το νομοσχέδιο-δώρο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων συντάχθηκε, συζητήθηκε και παρουσιάζεται μετά από διάλογο -ρεκόρ δύο (2) ημερών!

Αύριο στις 12 οι κ.κ. Κεραμέως, Ζαχαράκη (που υπήρξε ιδιωτική εκπαιδευτικός…) και Γκίκα θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο, επιχειρώντας να αποδείξουν τα αδύνατα. Ότι ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει ουσιαστικά την εποπτεία του Υπουργείου στα ιδιωτικά σχολεία, διαλύει το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών μετατρέποντας το ιδιωτικό σχολείο σε ένα απέραντο φροντιστήριο και σε παράδεισο φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας, ψηφίζεται προς όφελος των μαθητών και των …εργαζόμενων (ναι, μην σας εντυπωσιάζει, αυτά θα ακούσετε αύριο…)!

Τώρα, για όσους αναρωτιούνται για το χρόνο-εξπρές σύνταξης, διαλόγου και παρουσίασης, ας μην απορούν… Οι …χορηγοί δεν είχαν άλλη υπομονή… Περισσότερα τις επόμενες ημέρες».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ