Νovartis: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τους χειρισμούς των εισαγγελέων


Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Νovartis σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσαν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης με αντικείμενο τη διερεύνηση των χειρισμών που έγιναν από την Εισαγγελία κατά της στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο αντεισαγγελείς διαβιβάζουν τη δικογραφία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευ. Ιωαννίδη για τις δικές του ενέργειες. Υπό τα δεδομένα αυτά δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς.

Παράλληλα, οι δυο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί διαβίβασαν στον κ. Ιωαννίδη και το φάκελο για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ευθύνες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πρόκειται για τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Ιωάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα. Για τα πρόσωπα αυτά η επιστημονική επιτροπή της Βουλής είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν έχει αρμοδιότητα η προανακριτική επιτροπή αλλά οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Για το λόγο αυτό ο σχετικός φάκελος εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία είτε θα ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση, είτε θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ