Σκόπια «ΣΤΟΠ»: Ο δήμαρχος Φλώρινας καλεί τον κόσμο να μην πηγαίνει στην γείτονα χώρα

Εκκληση στους κατοίκους της Φλώρινας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς έχει αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, απευθύνει ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Γιαννάκης.

Συγκεκριμένα, προειδοποιεί τους συμπολίτες του ότι το ταξίδι στη γειτονική χώρα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους. Παρ’ όλα αυτά, σε όσους τελικά την επισκέπτονται, ο κ. Γιαννάκης συνιστά «να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινώσει οι ελληνικές Αρχές, δηλαδή απόσταση ασφαλείας, μάσκα, γάντια και καλό πλύσιμο χεριών, ώστε να ελαττωθούν οι πιθανότητες εισαγωγής του κορονοϊού», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Η Ελλάδα δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας εξαιτίας της υψηλής διασποράς του ιού, εντούτοις κάτοικοι όχι μόνο της Φλώρινας αλλά και γειτονικών περιοχών πραγματοποιούν μονοήμερες επισκέψεις στην Μπίτολα και άλλες πόλεις κοντά στη γραμμή των συνόρων, κάτι που έχει θορυβήσει τις τοπικές Αρχές, που φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει εισαγωγή του ιού.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here