Παπανδρέου: Αντιδημοκρατικό το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις – Να αποσυρθεί


Στο «αντάρτικο» βγήκε και ο Γιώργος Παπανδρέου και μετά τον Χάρη Καστανίδη εξαπέλυσε μύδρους κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, ζητώνας την απόσυρσή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ που υπερψηφίζουν επί της αρχής μετά και την αποδοχή προτάσεων του από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε λόγο για νομοσχέδιο που παραμένει «αντιδημοκρατικό» παρά τη γενναία διάθεση της Φώφης Γεννηματά.

Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν έγινε σοβαρή διαβούλευση, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπουν κανόνες, αλλά όχι περιορισμοί, λέγοντας πως «αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τις διαδηλώσεις, θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προστατεύει το διαδηλωτή που διαδηλώνει ειρηνικά».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι το νομοσχέδιο ποινικοποιεί τις ειρηνικές διαδηλώσεις. καθώς «δίνονται υπερεξουσίες στην εκάστοτε εξουσία να απαγορεύει διαδηλώσεις». Αναφερόμενος τέλος, στην αστική ευθύνη του διοργανωτή χαρακτήρισε τη διάταξη «απαράδεκτη», καθώς -όπως είπε- ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης.

«Τιμωρείτε όσους διαδηλώνουν ειρηνικά. Τους κάνετε ομήρους του κάθε προβοκάτορα. Δίνετε ένα ακόμα κίνητρο στους μπαχαλάκηδες», είπε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και συμπλήρωσε πως «με τον φόβο της προβοκάτσιας ποινικοποιείτε και αποτρέπετε έναν ειρηνικό διοργανωτή να οργανώσει μια διαδήλωση».

Κάνοντας μάλιστα αναφορά στους νεκρούς της Μαρφίν είπε πως αν ίσχυε το νομοσχέδιο αυτό τότε, θα έπρεπε να τιμωρηθούν όλα τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

«Σκεφτείτε το» είπε κοιτώντας τα κυβερνητικά έδρανα.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως το νομοσχέδιο αυτό «αντί να προστατέψει τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας θα καταφέρει το αντίθετο, θα δημιουργήσετε αχρείαστη πόλωση τη στιγμή που χρειαζόμαστε ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» και κατέληξε:

«Έστω την ύστατη στιγμή σας προτείνω να αποσύρετε το νομοσχέδιο για να υπάρξει διάλογος».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ