Ε όχι και στο ίδιο «τσουβάλι» το μνημείο των νεκρών της Marfin με τις… ζαρντινιέρες

Νέο φάουλ του Κώστα Μπακογιάννη στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τα παράλογα του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας. Αυτή τη φορά μάλλον ξεπέρασε τα όρια, αφού έκανε σύγκριση της καταστροφής του μνημείου της Marfin με τις ζαρντινιέρες.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευσή του στα social media ο Δήμαρχος Αθηναίων έγραψε:

«Μετά τη βεβήλωση του μνημείου των νεκρών της Marfin, επόμενη ‘επαναστατική’ πράξη, ο βανδαλισμός του αστικού εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου. Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα. ΥΓ.: Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν».

Με αυτή του την ανάρτηση νομίζει ότι καθάρισε και ο δήμαρχος, αλλά δυστυχώς το έκανε χειρότερο. Είναι ύβρις να συγκρίνεις νεκρούς με ζαρντινιέρες.

Και να ήταν μόνον αυτά. Ο «Μεγάλος Περίπατος» εκτός από τον γέλωτα προκαλεί προβλήματα, πολλά και σε πολλές κοινωνικές ομάδες. Μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, που συναντήθηκαν με την αντιπολίτευση του Δήμου Αθηναίων, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι αλλαγές που γίνονται στην πόλη, αντί να ενισχύουν τη δυνατότητα αυτόνομης και ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, πολλαπλασιάζουν τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς.

Όσον αφορά τα ποσά που ξοδεύτηκαν για τις μπογιές και τον υπόλοιπο αστικό εξοπλισμό, μάλλον θα πρέπει να λογοδοτήσει ο κ. Μπακογιάννης, καθώς η Ανοιχτή Πόλη προχώρησε και στην καταγγελία των δύο διαγωνισμών προς την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) με σκοπό τη διενέργεια ελέγχου από μέρους της για να διαπιστωθεί κατά πόσον οι συγκεκριμένες διαγωνιστικές διαδικασίες της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων είναι σύμφωνες με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο περί δημοσίων συμβάσεων.

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε στον δήμαρχο Αθηναίων από το βήμα της Βουλής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος: «Εγώ αυτό δεν θα το έλεγα πεζόδρομο Μπακογιάννη αλλά περίδρομο. Αυτή η αισθητική του να φυτεύουμε φοίνικες στην Αθήνα είναι τραγική».

πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ