Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2020, μετά από επίσημο αίτημα της Γενικής Γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, κας Σοφίας Νικολάου προς τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ, Dr.Αντώνιο Αυγερινό, ξεκίνησε  η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε 4.500 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας.

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που θα λειτουργήσει ο Ε.Ε.Σ, στο πλαίσιο υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2020, μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Η εν λόγω τηλεφωνική γραμμή του Ε.Ε.Σ, με πενταψήφιο αριθμό 10205,
στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένους και πλήρως καταρτισμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, άμεσης και έγκυρης πληροφόρησης για διασύνδεση με «πηγές βοήθειας» της κοινότητας, συμβουλευτικής, κατευθύνσεων για τη διαχείριση του στρες, κ.α.

Erythros1.jpg

Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 08.00 – 15.00.

Η διεύρυνση της ήδη υπάρχουσας αγαστής συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει την απόλυτη εμπιστοσύνη της πολιτείας στο υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας του Οργανισμού.

Κορονοϊός: «Plan B» αν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here