H απάντηση πηγών της ΕΛ.ΑΣ. στην καταγγελία Βούτση για τα επεισόδια στο Σύνταγμα


Απάντηση στις αιτιάσεις του τέως προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος την Πέμπτη (09/07) κατήγγειλε πογκρόμ της αστυνομίας στη διαδήλωση έξω από το Κοινοβούλιο έδωσαν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πηγές της Αστυνομίας ανέφεραν το πρωί της Παρασκευής: «1. Η ΔΡΑΣΗ δεν επιχείρησε να διαλύσει τη διαδήλωση. Πέρασε μέσα από τη διαδήλωση κυνηγώντας μπαχαλάκηδες. 2. Ο κ.Βούτσης κάνοντας λόγο για ασφαλίτη στο προαύλιο της Βουλής ανανεώνει τη φαρμακερή θεωρία συνωμοσίας. Για κακή του τύχη τον είχε διαψεύσει η κυρία Γεροβασίλη τον Ιανουάριο του 2019».

«Στο προαύλιο της Βουλής ήταν αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας που συντόνιζε τις δυνάμεις. Αν απαγορεύεται από αξιωματικό της κρατικής να κυκλοφορεί με πολιτικά ρούχα να μας το πει ο κ. Βούτσης. Η ανεύθυνη μεταφορά στην αίθουσα του κοινοβουλίου δήθεν πληροφοριών, ταιριάζει σε εκπρόσωπο των μπάχαλων και όχι σε πρώην πρόεδρο της Βουλής» καταλήγουν οι αστυνομικές πηγές.

Το βράδυ της Πέμπτης, από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Βούτσης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καταγγέλλοντας πογκρόμ της αστυνομίας στη διαδήλωση έξω από τη Βουλή.

«Νομίζετε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να είστε σε αυτά τα έδρανα κ. Χρυσοχοΐδη και κ. Οικονόμου; Με ποιο δικαίωμα χτυπήσατε την σημερινή διαδήλωση; Πού το βρήκατε το δικαίωμα κ. Χρυσοχοΐδη και κ. Οικονόμου; Διότι εσείς εκπροσωπείτε αυτή τη στιγμή τις δυνάμεις καταστολής που προσχεδιασμένα χτύπησαν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, των συνδικαλιστικών οργανώσεων που είχαν οργανώσει την εκδήλωση. Δεν υπάρχουν προσχήματα για το αν υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες ενδεχομένως κινήσεις ατόμων ή έγινε ενδεχομένως οποιαδήποτε ρίψη μιας πέτρας και μιας μολότοφ», είπε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής.

Άμεση ήταν η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που ανέφερε ότι τραμπούκοι, δολοφόνοι επιτέθηκαν κατά αστυνομικών.

«Δεν αντιλαμβάνομαι τον δραματικό τόνο του κ. Βούτση. Υπάρχουν όμως πραγματικά περιστατικά. Οι δυνάμεις εδώ δέχθηκαν 15 μολότοφ και οι μολότοφ σκοτώνουν. Και έρχεστε να μας πείτε… Τραμπούκοι δολοφόνοι, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτοί διέλυσαν τη συγκέντρωση και τώρα καταστρέφουν την πόλη. Η αστυνομία δεν είχε κανένα λόγο να διαλύσει τη συγκέντρωση. Η αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές. Αν νομίζετε ότι την πολιτική μάχη που χάσατε δυο μέρες, θα την κερδίσετε με τραμπουκισμούς πλανάστε. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να καταστρέψουν την πόλη».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ