Ιδιοκτήτρια καφετέριας έπεσε θύμα Αφρικανών, που την έπεισαν ότι θα… διπλασίαζαν τα ευρώ της με «μαγικό» τρόπο! (video)


Μια 36χρονη χρειαζόταν επειγόντως χρήματα λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και κατέφυγε, εν αγνοία της, σε απατεώνες που ήταν εξπέρ στη λεγόμενη «νιγηριανή απάτη» και της υποσχέθηκαν ότι μπορούσαν να φτιάξουν χαρτονομίσματα από… απλό χαρτί!

Τελικά, όμως, έχασε και τα αληθινά χρήματα που είχε μαζέψει!

Η περιπέτεια για την 36χρονη άρχισε τον περασμένο μήνα, όταν έβαλε αγγελία για να πουλήσει την επιχείρηση καφέ που είχε στην Αθήνα, καθώς είχε ανάγκη τα χρήματα. Λίγες μέρες αργότερα, κάποιος «Πάτρικ» της έστειλε e-mail, λέγοντας ότι σκοπεύει να αγοράσει το καφέ αντί 50.000 ευρώ, όμως, λόγω του ότι βρισκόταν στη Γαλλία, θα έστελνε στα πρώτα ραντεβού έναν συγγενή του.

Το ραντεβού κλείστηκε στο υπό πώληση κατάστημα, στο οποίο εμφανίστηκε ο… συγγενής του «κυρίου Πάτρικ», συνοδευόμενος από τον φίλο του «Μάικ», ο οποίος συστήθηκε ως υπάλληλος της γαλλικής πρεσβείας, σύμφωνα με το zougla.gr. Οι δύο καλοστεκούμενοι και καλοντυμένοι Αφρικανοί είδαν τα έγγραφα της επιχείρησης και συμφώνησαν να γίνει η μεταβίβαση, όμως στο επόμενο ραντεβού εξήγησαν στην 36χρονη ότι τα 50.000 ευρώ ήταν σε… χρωματισμένα(!) χαρτονομίσματα, κάτι που η ίδια άκουγε για πρώτη φορά.

Η απάτη σε εφαρμογή

Στην επόμενη συνάντηση, είχε φτάσει η στιγμή να τεθεί σε εφαρμογή η απάτη. Οι Αφρικανοί «μάγοι» εξήγησαν ότι, αν τοποθετήσουν ένα γνήσιο χαρτονόμισμα ανάμεσα στα χρωματισμένα, αυτό θα διπλασιαστεί! Μάλιστα, για να κάμψουν κάθε αμφιβολία της έκαναν μια επίδειξη μπροστά στα μάτια της. Της ζήτησαν αληθινά χαρτονομίσματα, τα οποία τοποθέτησαν μεταξύ μαύρων χαρτιών, και τα αποχρωμάτισαν ρίχνοντας με ταχυδακτυλουργικό τρόπο σκόνες και υγρά. Έπειτα, της είπαν να τα ελέγξει ακόμα και στην τράπεζα.

Τελικά η 36χρονη πείστηκε και δέχτηκε να τους δώσει όσα χρήματα διέθετε για να τα… αυξήσουν μαγικά, ώσπου να φτάσουν στο ποσό των 50.000 ευρώ που ζητούσε για το κατάστημα. Στην πρώτη παρτίδα αναπαραγωγής η 36χρονη, που πιεζόταν λόγω του προβλήματος υγείας, έδωσε πάνω από 10.000 ευρώ. Οι Αφρικανοί έκαναν τα… μαγικά τους και της παρέδωσαν ένα πακέτο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, μεμβράνη και μονωτική ταινία και της είπαν ότι θα το άνοιγε έπειτα από λίγες μέρες και θα είχαν διπλασιαστεί!

Στο επόμενο ραντεβού, οι μάγοι του χρήματος της απέσπασαν 25.000 δολάρια για να τα… διπλασιάσουν και της παρέδωσαν το δεύτερο πακέτο με τις ίδιες οδηγίες. Τελικά, όταν η 36χρονη άνοιξε τα πακέτα βρήκε μόνο μαύρα χαρτιά και έτσι κατάλαβε ότι την εξαπάτησαν.

Προσημειωμένα χρήματα

Τότε ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που προσημείωσαν χρήματα και κάθισαν στο καφέ ως πελάτες. Όταν έφτασαν οι Αφρικανοί για να κάνουν άλλη μια παρτίδα «μαγικών», οι αστυνομικοί επενέβησαν και τους συνέλαβαν.

Ο 38χρονος Σενεγαλέζος και ο 51χρονος Καμερουνέζος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους.

  • Δείτε σε βίντεο πώς γίνεται η περίφημη «νιγηριανή απάτη»:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ