Θλίψη στον χώρο του αθλητισμού: Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και Ολυμπιονίκης ο νεκρός που βρέθηκε στα Βοτσαλάκια!


Θλίψη στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ έχει προκαλέσει η ταυτοποίηση του πτώματος που βρέθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά και μάλιστα με μία σακούλα στο κεφάλι, καθώς ο νεκρός άνδρας είναι ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ και μέλος της χρυσής ομάδας του Πανελληνίου, Παναγιώτης Μανιάς.

Τον άτυχο άνδρα αναγνώρισαν εχθές στο νεκροτομείο η πρώην σύζυγός τους και η κόρη του. Συγκλονισμένη, η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Μανιά ενημέρωσε φίλους και παλιούς συναθλητές του 87χρονου, μεταξύ αυτών και ο Βασίλης Γκούμας, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που άκουσε τη φωνή του θρύλου του ελληνικού αθλητισμού.

«Είμαι θυμωμένος και λυπημένος. Θα τον έλεγα δειλό για να τον ταρακουνήσω»

«Δυστυχώς είναι αλήθεια. Ηταν ένας υπεραθλητής, δεν ήταν μόνο μπασκετμπολίστας αλλά και σούπερ αθλητής του στίβου και αν ζούσε τα νεανικά του χρόνια σήμερα θα ήταν Ολυμπιονίκης. Με πήρε πήρε τηλέφωνο στις 9 το βράδυ. Δεν τον άκουσα καλά αλλά δε φαντάστηκα πως θα πάρει μία τέτοια απόφαση. Μακάρι να μπορούσα να του αλλάξω γνώμη. Αν τον είχα μπροστά μου θα τον μάλωνα. Θα τον έλεγα δειλό για να τον ταρακουνήσω. Ξέρω τι λέω. Τον αγαπούσα πολύ. Είμαι θυμωμένος και λυπημένος. Δε γίνεται να έχει τέτοιο τέλος ένας μεγάλος πρωταθλητής. Το τελευταίο διάστημα είχε έντονες σκέψεις, συγκρίνονταν συνεχώς με τα νέα παιδιά. Είχε μία άρνηση για όλα και του μιλούσα. Είχε ζωή μπροστά του αλλά το μυαλό του έκανε αρνητικές σκέψεις. Κρίμα. Μακάρι να τον έφερνα πίσω αλλά ξέρω πως δεν γίνεται», είπε ο Bασίλης Γκούμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη ημέρα από το μοιραίο βράδυ πήρε ένα ταξί από την Αθήνα και ζήτησε από τον ταξιτζή να τον πάει στον Πειραιά να «αυτοκτονήσει». Ο ταξιτζής φοβήθηκε και τον πήγε στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας. Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε φίλους οι οποίοι έτρεξαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα, τον παρέλαβαν και τον πήγαν στο σπίτι του στην πλατεία Κολιάτσου, ωστόσο, ο 87χρονος ήταν αποφασισμένος.

Ο Παναγιώτης Μανιάς είναι ο πρώτος από δεξιά.

Ο 87χρονος ήταν μέλος της Εθνικής Ανδρών, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 24 φορές, σημειώνοντας 183 πόντους. Συμμετείχε στο Eurobasket 1951, στους Μεσογειακούς Αγώνες σε δύο το 1951 και το 1955, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952. Στη διάρκεια της αθλητικής του πορείας, υπήρξε ακόμη αθλητής του στίβου, σε ύψος και μήκος.

Τα έξοδα της κηδείας του μέλους της “χρυσής” φουρνιάς του Πανελληνίου, πρόκειται να αναλάβει η ΕΟΚ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ