Αγιά Σοφιά: Νέα πρόκληση Ερντογάν – «Αίτημα του έθνους μας να γίνει τζαμι»


Παίζει… ρέστα ο «σουλτάνος» για να κερδίσει τον τουρκικό λαό που του γυρνάει την πλάτη.

Εδώ και καιρό έχουμε τονίσει πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι απομονωμένος από την διεθνή κοινότητα ενώ και ο τουρκικός λαός του γυρνάει σταδιακά την πλάτη. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι προφανές πως ο Ερντογάν επιδίδεται σε πολιτικά τερτίπια με στόχο τις ψήφους ισλαμιστών, σε πιθανές πρόωρες εκλογές.

Από τα… παιχνίδια αυτά δεν γλίτωσε ούτε το παγκόσμιο σύμβολο του Χριστιανισμού, ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, την οποία μετέτρεψε σε μουσουλμανικό τζαμί προκαλώντας την οργή της παγκόσμιας κοινότητας αλλά και τα πανηγύρια των ιθαγενών Τούρκων.

Αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή – η οποία μέχρι στιγμής περιορίζεται σε λεκτικό επίπεδο – ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της υψηλότερης γέφυρας της Τουρκίας στην επαρχία Μπίτλις.

«Το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι το αποτέλεσμα της δίκαιης αποφασιστικότητάς μας. Λάβαμε αυτήν την απόφαση κοιτάζοντας τι θέλει το έθνος μας», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι δεδομένο πλέον πως ο κύριος πολιτικός στόχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εσωτερικός, παρά το γεγονός ότι αυτό έχει και διεθνείς αντιδράσεις. Άλλωστε, πάντα ο «σουλτάνος» ένα θέμα εσωτερική πολιτικής το μετατρέπει σε εξωτερική φροντίζοντας να εξασφαλίσει τα απαραίτητα ανταλλάγματα από τους συνομιλητές του.

Πλέον, είναι σαφές πως η Αγία Σοφία, το οικουμενικό μνημείο που ενώνει την ιστορική παράδοση Χριστιανών και Μουσουλμάνων με την μετατροπή του σε ισλαμικό τέμενος, ανοίγει τη πόρτα του διχασμού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ