Κορονοϊός – Εύβοια: Επαναπατρίζονται Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον ιό


Κορονοϊός: Μετά από δειγματοληψία που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Πευκί της Εύβοιας, επτά τουρίστες από τη Σερβία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό – Πρόκειται για ασυμπτωματικά κρούσματα της νόσου Covid-19. 

Σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, οι άνθρωποι που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό τέθηκαν αρχικά σε περιορισμό. Οι εν λόγω τουρίστες υπεβλήθησαν σε τεστ κορονοϊού στις 9 Ιουλίου.

Έχει πραγματοποιηθεί η ιχνηλάτηση τυχόν επαφών τους, ενώ ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία.

Όπως μεταδίδει το tvstar.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου απο το Πευκί Ευβοίας αναχώρησαν επίσης οι 87 Σέρβοι τουρίστες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό στην Αιδηψό, καθώς και τα υπόλοιπα 45 μέλη του γκρουπ από το Πευκί.

Για την επιστροφή τους στη Σερβία χρησιμοποιήθηκαν μισθωμένα οχήματα, στα οποία έχουν προβλεφθεί όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μέχρι την άφιξή τους στη χώρα, τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιήσουν καμία στάση, ενώ αν προκύψει ανάγκη ο οδηγός θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους ώστε να του δώσουν οδηγίες.

«Από τον έλεγχο των 44 δειγμάτων Σέρβων τουριστών της Βόρειας Εύβοιας που πήρε ο ΕΟΔΥ στις 9 Ιουλίου, προέκυψαν 7 θετικά στον ιό άτομα και 37 αρνητικά», αναφέρει ο κ. Σπανός.

«Τα άτομα αυτά, στο σύνολό τους, (όπως και τα προ ημερών 80 από την ομάδα επισκεπτών της Σερβίας που εξετάσθηκαν στις 8 Ιουλίου), τέθηκαν αρχικώς σε περιορισμό στα καταλύματά τους, ιχνηλατήθηκαν οι τυχόν επαφές τους και κατόπιν οργανώθηκε και ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας, διακριτά για τα θετικά και αρνητικά δείγματα. ΕΟΔΥ, Περιφέρεια και Δήμος απομονώσαμε, ιχνηλατήσαμε και ήδη επαναπατρίζουμε τους Σέρβους επισκέπτες της Β. Εύβοιας», συνεχίζει.

«Με νηφαλιότητα, συνεργασία και γρήγορα αντανακλαστικά προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία, χωρίς να διαταράσσουμε την τοπική μας Οικονομία. Η Βόρεια Εύβοια, όπως και το σύνολο της Περιφέρειάς μας είναι ένας πανέμορφος, αλλά και ασφαλής προορισμός!», καταλήγει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της πρόσβασης των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, από τις 6 Ιουλίου μέχρι τις 15 Ιουλίου, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στη Σερβία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ