Συναγερμός σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική: Θετικό ένα κορίτσι στον κορωνοϊό!

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική καθώς ένα 15χρονο κορίτσι εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό. Αμέσως εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την ασφάλεια τόσο των κατασκηνωτών, όσο και των εργαζομένων στην κατασκήνωση στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 15χρονο κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από 4 ημέρες ανέβασε δέκατα, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης, ως ύποπτο περιστατικό.

Στη συνέχεια τέθηκε σε 24ωρη παρακολούθηση, ωστόσο ο πυρετός δεν υποχωρούσε, επομένως ειδοποιήθηκαν οι γονείς της και οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης τους παρότρυναν να κάνουν στην ανήλικη το τεστ για τον κορωνοϊό.

Αμέσως, η 15χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, υποβλήθηκε σε τεστ και αυτό βρέθηκε θετικό. Η κατασκήνωση ενημέρωσε σχετικά τον ΕΟΔΥ το Σάββατο το βράδυ και ζήτησε να απομονωθούν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Σήμερα το πρωί ήρθαν σε επαφή με την κατασκήνωση και οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη, ώστε να παραλάβουν τα παιδιά τους από εκεί και να γίνουν και σε εκείνα οι απαραίτητες εξετάσεις, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ